Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.B. [ Portal RTCG ]

22. 07. 2024. 16:17 >> 16:27
1
Čitaj mi:

REAGOVANJE

Ministarstvo zabrinuto zbog nastupa repera Desingerice: Roditelji da povedu računa

Ministarstvo kulture i medija Crne Gore oglasilo se danas povodom nedavnih nastupa repera Dragomira Despića, poznatog pod psudonimom Desingerica, izražavajući veliku zabrinutost.

Iz ovog resora su oštro osudili svaki vid umjetničkog izraza koji promoviše nasilje, netoleranciju, nepoštovanje ljudskih prava i diskriminaciju bilo koje vrste.

"Kulturna scena naše države treba da bude prostor za pozitivne i konstruktivne poruke i sadržaje, koji će doprinositi razvoju društva i unapređenju kulturnog nasljeđa", piše u saopštenju. 

Pozvali su organizatore događaja da prilikom izbora izvođača vode računa o kulturnim vrijednostima.

"Posebno obratiti pažnju da ono što plasiramo mladima, koji su u najvećoj mjeri konzumenti sadržaja, utiče na njihov rast i razvoj", navode u saopštenju. 

Iz resora na čijem je čelu Tamara Vujović poručuju i da zabrinjava činjenica da ovakvim događajima, koje ne mogi zabraniti, prisustvuje značajan broj publike koja je spremna da izdvoji i znatnu sumu za događaj ovakvog tipa.

"Stoga, podstičemo roditelje, prosvjetne radnike i građane da budu pažljivi i da aktivno učestvuju u kulturnom obrazovanju, posebno mladih, kako bi zajedno gradili i uspostavljali kvalitetni vrijednosni sistem", dodaju iz resora. 

Ministarstvo kulture poručuje da će nastaviti da prati situaciju i preduzima sve neophodne korake u skladu sa svojim ovlašćenjima kako bi se zaštitila kulturna scena Crne Gore od negativnih uticaja.

"Vjerujemo da zajedničkom akcijom svih možemo doprinijeti zaštiti i unapređenju kulturnih vrijednosti i zaustavljanju njegativnih uticaja u našem društvu", zaključeno je u saopštenju. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније