Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

13. 08. 2024. 15:51 >> 15:51
Čitaj mi:

Brđanin i Niković o modelima za unaprjeđenje sistema zaštite zdravstvenih radnika

Direktor Uprave policije, Zoran Brđanin održao je danas radni sastanak sa direktorom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, Vukom Nikovićem.

Sastanku su, kako je saopšteno,  prisustvovali i rukovodilac Službe za pravne, kadrovske i opšte poslove Zavoda, Mladen Milović, načelnik Odsjeka za javni red i mir u Sektoru policije opšte nadležnosti Dragiša Mugoša, i službenik Odjeljenja za elektronske sisteme policije, Mladen Raspopović.

"Na sastanku se razgovaralo o problemima u radu sa kojima se suočavaju zdravstveni radnici Hitne medicinske pomoći, prouzrokovani sve češćim napadima na zaposlene. Na sastanku su razmatrane mogućnosti unaprjeđenja nivoa zaštite i bezbjednosti zaposlenih i objekata Zavoda, u oblasti fizičke i tehničke zaštite, kroz pilot projekat koji bi se realizovao ove godine, a kome će u dijelu svoje nadležnosti doprinos dati i službenici Uprave policije", navodi se u saopštenju.

S tim u vezi, kako se navodi, sagovornici su u kontekstu bezbjednosnih izazova i aktuelnih problema koji direktno utiču na zdravstvenu uslugu i sam proces rada ustanove, sagledali potencijalna rješenja i modele kojima bi se postigao brži i efikasniji odgovor institucija sistema u kriznim situacijama, obezbijedila adekvatna pomoć, i spriječili slični događaji uz pravovremenu reakciju Uprave policije.

"Ovo podrazumijeva i inovativna tehnička rješenja koja bi omogućila brže kanale komunikacije Uprave policije i Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, u slučaju pomenutih okolnosti, i koja bi doprinjela zaštiti i unaprjeđenju bezbjednosti građana i imovine. Brđanin i Niković su istakli značaj dosadašnje uspješne saradnje kroz zajedničke aktivnosti, uz uvjeravanje da će se ista nastaviti u pravcu jačanja i planiranja budućih projekata od značaja za institucije i njihovu ulogu u društvenom sistemu", kaže se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније