Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.J.

06. 08. 2024. 13:33 >> 13:34
Čitaj mi:

brđanin sa predstavnicima ICITAP-a i INL-a

"Uprava policije pažljivo analizira izvještaje EK"

Uprava policije pažljivo analizira izvještaje Evropske komisije za Crnu Goru, naročito u dijelu preporuka i obaveza iz pretpristupnog procesa, a u vrhu prioriteta rada Uprave policije je ispunjenje tih preporuka i obaveza, poručio je direktor Uprave policije Zoran Brđanin na sastanku sa Džesikom Karl, direktorkom Odjeljenja za međunarodne narkotike i sprovođenje zakona (INL) Ambasade SAD-a u Podgorici i Elvisom Vukeljom, savjetnikom u Kancelariji ICITAP-a.

Brđanin je ovom prilikom ukazao na značajnu podršku koju INL pruža Upravi policije kroz Misiju ICITAP-a, u pogledu implementacije zajedničkih aktivnosti sa drugim partnerskim službama Sjedinjenih Američkih Država i na najznačajnijim strateškim projektima.

Na sastanku je, kako su istakli, naglašeno da Uprava policije pažljivo analizira izvještaje Evropske komisije za Crnu Goru, naročito u dijelu preporuka i obaveza iz pretpristupnog procesa, te da je u vrhu prioriteta rada Uprave policije ispunjenje tih preporuka i obaveza, u čemu značajnu pomoć pružaju ICITAP i ostali programi koje Sjedinjene Američke Države realizuju u Crnoj Gori, a kojima se prepoznaju potrebe Uprave policije i ostvaruje doprinos u sveukupnom razvoju i unaprijeđenju kapaciteta.

Iz Uprave policije su naveli da je Brđanin istakao da Kancelarija ICITAP-a i INL kroz svoje strateško djelovanje kontinuirano afirmišu i prepoznaju potrebe Uprave policije u najznačajnijim segmentima rada i funkcionisanja, koji u značajnoj mjeri doprinose ispunjenju obaveza u procesu integracija.

Posebno, Brđanin je pozdravio inoviranje Sporazuma o sprovođenju zakona između Vlade SAD-a i Vlade Crne Gore iz 2011. godine, koji se odnosi na pomoć u sprovođenju zakona i vladavini prava koju Sjedinjene Države pružaju Crnoj Gori, a kojim će se postojeća saradnja unaprijediti i proširiti, te ocijenio kao dobru priliku da se usaglase budući prioriteti saradnje i podrške Upravi policije.

Na kraju je istaknuto da je Uprava policije posvećena snažnoj partnerskoj saradnji i podršci pri implementaciji zajedničkih aktivnosti i ciljeva, unaprijeđenju znanja i vještina, i većoj efikasnosti u borbi protiv svih oblika kriminala.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније