Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekologija

A.M.

13. 08. 2024. 18:37 >> 18:37
2
Čitaj mi:

DEMOKRATE

"U DPS-u vjeruju da hiljadu puta ponovljena laž može postati istina"

Opštinski odbor Demokrata Nikšić odgovorio je na navode lokalnog DPS-a, koji tvrdi da se smeće iz te opštine i dalje odlaže u Željezari.

"U DPS-u definitivno čvrsto vjeruju u tezu da hiljadu puta ponovljena laž može postati istina, očigledno potcjenjući građane Nikšića i Crne Gore. Tako i rezultate lokalne vlasti, čiju okosnicu čine Demokrate pokušavaju umanjiti neistinama, manipulacijama i zamjenom teza", kaže se u saopštenju.

Ipak, kako navode, "razumijemo da ih frustrira činjenica da se deponija Mislov do zatvara i da se na njoj ne deponuje otpad, već se isti pretovara, a ne odlaže, u privatnoj hali u krugu Željezare i odvozi i odlaže na deponiji "Livade" u Podgorici".

Kažu da je paralelno sa tim, u toku  sanacija deponije i ona će biti gotova do kraja septembra, a u toku je izrada 6 preliminarnih studija izvodljivosti za izgradnju Centra za upravljanje otpadom.

"Frustraciju, definitivno, rasplamsava činjenica da je vlast u Nikšiću, čiju okosnicu čine Demokrate, u saradnji sa Ministarstvom ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, na čijem čelu je funkcioner Demokrata, i Agencijom za zaštitu životne sredine, riješila problem koji oni, ne da nijesu umjeli da riješe, već su ga napravili. Rješavamo, dakle, problem sa deponijom Mislov do, čuvamo životnu sredinu i zdravlje građana, i nema nikakvih para koje lete u vazduh. Pare su letjele u vazduh kada je DPS vršio vlast, a tome u prilog najbolje svjedoči podatak da je njihov bivši predsjednik Opštine osuđen za korupciju, te niz kadrova njihove vlasti koji su danas u zatvoru ili na optuženičkoj klupi", kaže se u saopštenju.

Dodaju da ne postoji građanin Nikšića kojem je jasno "s kojim obrazom oni koji su 20 godina stvarali probleme u našem gradu danas drže pridike vlasti koja iste rješava, ali nam je potpuno jasno da će, dok god politiku budu zasnivali na lažima i obmanama, dok god budu opozicija gradu i građanima a sluga tajkunima i kriminalcima, pad njihovog rejtinga nastaviti da bude slobodan".

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније