Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

A.M. [ Mina ]

13. 08. 2024. 17:12 >> 17:12
Čitaj mi:

UPCG

CUP obmanjivanjem pokušava da dođe do reprezentativnosti

Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG), ni Vlada, nijesu protiv pluralizma poslodavačkih organizacija, poručili su iz UPCG i pozvali Crnogorsko udruženje poslodavaca (CUP) da ne pokušava medijskim pritiscima da dođe do reprezentativnosti i izmjena Zakona o radu.

Iz CUP-a su ranije kazali da su odluke Socijalnog savjeta nelegitimne, jer predstavnici UPCG autentično ne predstavljaju privredu, jer svoju reprezentativnost nijesu dokazali već 18 godina.

Iz UPCG su u reagovanju poručili da oni, niti Vlada, nijesu protiv pluralizma poslodavačkih organizacija.

“Pozivamo CUP da se mane dogovora po kuloarima, te da obmanjivanjem javnosti pokušavaju da medijskim pritiscima dođu do reprezentativnosti i izmjena Zakona o radu. Sve ovo kako bi se snizili zakonski kriterijumi za sticanje reprezentativnosti i prilagodili njima, jer ih očigledno ne ispunjavaju”, naveli su iz UPCG.

Oni su pozvali CUP da uđe u zvaničnu proceduru i podnese zahtjev za sticanje reprezentativnosti.

“Uslovi postoje, propisana je procedura, pa onaj ko ispunjava uslove nema ni jedan razlog da vrijeđa druge institucije, a time zapravo omalovažava svoju organizaciju, nego jednostavno podnese se zahtjev za utvrđivanje reprezentativnosti, dobije se ili se ne dobije, i time oslobodi javni prostor svojih nedostojnih komentara i objava”, navodi se u saopštenju.

Iz UPCG su rekli da privreda ima dovoljno problema oko čijeg rješavanja bi trebalo da se okupe sve društvene snage, “a ne da udruženja koja ih zastupaju sujetno napadaju jedni druge, dok sve ostalo „tapka u mjestu“”.

“Završili bismo time, valjda nije sve u novcu, a prepoznaće se pojedini akteri u tome. Želimo da vjerujemo da su za većinu ljudi i kolektiva važniji principi, dostojanstveno i dosledno djelovanje”, zaključuje se u saopštenju UPCG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније