Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ N1 ]

13. 08. 2024. 19:10 >> 19:11
Čitaj mi:

MANJAK ŠAMPONA

Žene u Gazi primorane da se ošišaju zbog širenja šuge

Žene i djevojčice u Pojasu Gaze primorane su da ošišaju kosu zbog manjka šampona i češljeva, ali i zagađene vode koja dovodi do kožnih i gljivičnih infekcija, kao i šuge.

Izraelska blokada palestinske enklave doprinosi brzom širenju zaraznih bolesti, a stanovništvo se suočava sa nestašicom sapuna, šampona, menstrualnih proizvoda i sredstava za čišćenje, prenosi Rojters.

“U proteklom periodu najčešća bolest koju smo viđali bili su osip na koži, kožne bolesti, koje imaju mnogo uzroka, uključujući prenaseljenost u kampovima, povećanu vrućinu u šatorima, znojenje kod djece, nedostatak vode za kupanje“, rekao je Lobni al-Azaizi, ljekarka u u bolnici Kamal Advan u Pojasu Gaze.

Al-Azaizi svakodnevno ide na posao prolazeći pored svoje kuće, srušene u izraelskom napadu, a sa kolegama je oformila šatorsku bolnicu za liječenje djece koja se pretvorila u improvizovanu kliniku za pružanje pomoći čitavim porodicama.

Isporuka međunarodne pomoći dramatično je smanjena otkako je Izrael preuzeo kontrolu nad graničnim prelazom Rafa od Egipta, što je pogoršalo humanitarnu krizu za 2,3 miliona stanovnika palestinske enklave, koji pate zbog gladi i bolesti.

Ova blokada je rezultirala cijenom od 53 dolara za tubu masti za lečenje opekotina, čineći je nedostupnom za većinu Palestinaca u Gazi.

Izrael negira blokadu enklave i krivi UN za humanitarnu krizu u Pojasu Gaze.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније