Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.B. [ Portal RTCG ]

13. 08. 2024. 16:52 >> 17:32
Čitaj mi:

UPUTILI ZAHTJEV VLADI

Jakšić Stojanović predložila povećanje nadoknade za pripravnike

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija predložilo je povećanje mjesečne nadoknade za stručno osposobljavanje sa 450 na 600 eura mjesečno.

Iz ministarstva na čijem je čelu Anđela Jakšić Stojanović saopšteno je da su Vladi uputili Predlog Zakona o izmjeni i dopuni Zakona o stručnom osposobljavanju lica sa stečenim visokim obrazovanjem, kojim je predloženo povećanje mjesečne nadoknade sa 450 na 600 eura.

"Sigurni smo da će pomenuta izmjena, u kombinaciji sa povećanjem minimalne neto zarade za srednjoškolce na 600 i za visokoškolce na 800 eura, stvoriti mnogo bolji ambijent za život mladih ljudi u Crnoj Gori. U narednom periodu ćemo predložiti i druge konkretne mjere s ciljem unapređenja njihovog sveubuhvatnog društvenog položaja”, istakla je Jakšić-Stojanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније