Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Primorski portal ]

12. 08. 2024. 11:33 >> 11:35

ISPALI IZ GLISERA

Vlasnik turističkog broda spasio dva čovjeka na Skadarskom jezeru

Vlasnik turističkog broda Vesko Crnogorčević brzom reakcijom sa svojim brodom uspio je da spasi dva čovjeka u Skadarskom jezeru, na koje je nailazio gliser koji se nekontrolisano kretao. Kako je istakao, morao je brodom da udari u gliser da bi mu promijenio pravac i tako spriječio da ih usmrti.

Crnogorčević priča da je tog jutra isplovio sa svojim brodom "Pelikan" sa sedam putnika turista u obilazak jezera, i da je u jednom momentu vidio gliser koji se velikom i nekontrolisanom brzinom kretao po jezeru. Primijetio je dva čovjeka u vodi na koje je gliser išao.

"Nisam puno razmišljao i brodom kojim sam upravljao udario sam u gliser da mu promjenim pravac kretanja, kako bi spasio ta dva čovjeka. Tek nakon što se sve srećno završilo, vidio sam da ih poznanjem. Čuo sam jednog od turista da kaže 'problem, problem'. To mi je zaparalo uši i okrenuo sam se, i na jedno 200 metara od nas vidim pod punim gasom vrti se gliser u krug. Krenem u tom pravcu i očekujem da je u gliseru neko ko je eventualno pecao, pao unutra. Međutim, kako sam prilazio bliže ugledao sam dvije glave kako vire iz vode. Voda na mjestu gdje se nalazio gliser je dubine 30-40 metara. Nisam imao puno vremena za razmišljanje. Odlučim da brodom kojim sam upravljao udarim u gliser i da mu na taj način promijenim pravac kretanja, da ne bi tom svojom putanjom on njima pokidao glave, što se moglo i desiti ako bi došao do njih", ispričao je Crnogorčević za Primorski portal.

Kako je dodao, oni su nekako ispali iz glisera koji je jednom i prešao preko njih i teško ih povrijedio.

"Kako se gliser kretao u krug primijetili smo da je sve bliži povrijeđenim licima, i falilo je možda pet – šest sekundi da dođe do njih. Pod punim gasom sam ga udario u prednju stranu, plašeći se da nas ne prevrne. Gliser je, ipak, skrenuo na drugu stranu, a jedan od putnika, Francuz, uskočio je u unutrašnjost i ugasio mu motor. Spustio sam stubu sa broda, i oni su tako povrijeđeni sami ušli u brod", kaže Crnogorčević.

Uslijedio je poziv plovnoj jedinici MUP-a, obaviještena je hitna pomoć, a najbliži su bili ljudi iz lovočuvarske službe koji su povrijeđena lica kasnije preuzeli sa broda.

Na tom prostoru gdje se incident desio, u to vrijeme našao se samo njegov brod.

Dok se sve ovo odvijalo, navodi on dalje, nije znao da se zapravo radi o njegovim prijateljima.

"U pitanju su moji prijatelji iz Botuna, Milonjići, Rajo i njegov brat od strica Žaro. Sa Rajom sam išao u školu. Znam da su zadobili teške povrede, i da je Rajo ostao u bolnici u Baru, dok je Žaro prebačen u Podgoricu. Naravno da im želim da se što prije oporave", priča Crnogorčević, koji je bez razmišljanja stupio u akciju i reagovao u pravo vrijeme, po cijenu sopstvenog i života putnika na brodu da bi spasio dvije osobe.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније