Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.M.

13. 08. 2024. 16:26 >> 17:05
Čitaj mi:

MUP

Požari na području Podgorice, Zete i Tuzi stavljeni pod kontrolu

U cilju sagledavanja stanja na područjima ugroženim požarima, službenici Direktorata za zaštitu i spašavanje i komandiri Službi zaštite i spašavanja Podgorice i Berana, izvršili su izviđanje na području centralnog regiona Crne Gore. Osmatranjem je uočeno nekoliko manjih požara koji ne ugrožavaju domaćinstva i objekte od značaja, saopšteno je iz MUP-a.

"Najozbiljnija situacija bila je na području opštine Plužine ali je pravovremenim angažovanjem Službe zaštite i spašavanja Plužine i koordinisanom akcijom Direktorata za zaštitu i spašavanje i Vojske Crne Gore, uz upotrebu helikoptera za gašenje i mobilnih rezervoara za vodu, navedeni požar lokalizovan. Služba zaštite i spašavanja Plužine je nastavila da prati situaciju na ovom požarištu", kaže se u saopštenju.

Dodaju da su požari koji su prethodnih dana bili aktivni na području Podgorice, Zete i Tuzi su lokalizovani i stavljeni pod kontrolu.

"Koordinisanim aktivnostima Službe zaštite i spašavanja Podgorica, Direktorata za zaštitu i spašavanje i Vojske Crne Gore požari na ove tri lokacije su gašeni i lokalizovani, te domaćinstva i infrastruktura nijesu ugroženi. Pomenute lokacije prati Služba zaštite i spašavanja Podgorica kako bi se spriječilo reaktiviranje zbog vjetra koji je i dalje prisutan na ovim lokacijama", navodi se u saopštenju.

Uputili su apel građanima da ukoliko primijete požar odmah prijave na brojeve 112 ili 123.

"Takođe, imajući u vidu da je većina navedenih požara rezultat ljudskog faktora, nebrige ili namjernog podmetanja, pozivamo građane da ukoliko primijete navedene radnje odmah iste prijave na broj 112 ili 122. Još jednom podsjećamo javnost da je zabranjeno paljenje vatre, kao i korišćenje pirotehničkih sredstava, posebno u uslovima povećane požarne aktivnosti", kaže se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније