Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta/M.L.B.

13. 08. 2024. 17:37 >> 17:53

SAD

Kalifornija i Južna Karolina idu ka restrikciji mobilnih telefona u školama

Dok zabrana učenicima da koriste mobilne telefone tokom nastave već postoji u mnogim školama u SAD, tome se na široj osnovi, kao države, izgleda pridružuju Kalifornija i Južna Karolina čije su vlasti danas to najavile.

Guverner Kalifornije Gevin Njusom poslao je danas pisma školskim okruzima u kojima traži da učenicima bude ograničen pristup mobilnim telefonima tamo gdje se drži nastava da bi "pomogli učenicima da se koncentrišu na nastavu tako što će im se ograničiti korišćenje mobilnih telefona".

Njusom se pozvao i na rizike po dobrobit mladih ljudi, što je tema koja je privukla pažnju u junu ove godine kada je glavni savezni zvaničnik za zdravstvo Vivek Murti pozvao Kongres da naredi stavljanje upozoravajućih poruka na društvene mreže.

Guverner Kalifornije je početkom ljeta rekao da planira rješavanje problema sa učeničkim korišćenjem mobilnih telefona, a u svom današnjem pismu je naznačio da radi na zakonodavnom rješenju, sa Kongresom - skupštinom te države.

Njusom je 2019. godine potpisao zakon kojim se ovlašćuju školski okruzi da regulišu korišćenje mobilnih telefona učenika u školama.

Državni odbor za obrazovanje Južne Karoline trebalo bi da danas odobri smjernice za ograničavanje đacima da koriste mobilne telefone.

Prethodno su to učinile Juta, Florida, Luzijana i još neke države da bi smanjile skretanje pažnje učenika sa nastave na telefone i da bi se uhvatile u koštac s posljedicama korišćenja društvenih mreža na mentalno zdravlje mladih.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније