Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

S.V. [ Beta ]

06. 09. 2024. 17:50 >> 17:49

Noris: Problemi na početku karijere mi pomažu u borbi za titulu

Vozač Meklarena Lando Noris rekao je da su mu problemi u suočavanju sa pritiskom na početku karijere pomogli u borbi koju ove sezone vodi sa Maksom Ferstapenom iz Red Bula za šampionsku titulu u Formuli 1.

Noris ima 62 boda manje od Verstapena osam trka prije kraja sezone i prvi put se bori za šampionsku titulu. On je 2019. godine kao tinejdžer došao u Meklaren, a nedavno je otkrio da je tokom te prve sezone bio depresivan. Poslije 110 trka, Noris je ostvario prvu pobjedu, u maju u Majamiju i najbliži je konkurent Ferstapenu u borbi za titulu.

"Mislim da sam zbog toga što sam se mnogo mučio sa prevelikim pritiskom kada sam počeo u Formuli 1, u drugoj godini i u trećoj godini, da sam prilično dobro naučio kako da se izborim sa tim. To mi je čak i pomoglo u ovoj situaciji u kojoj sam se našao. Znam da možda nisam u direktnoj borbi za titulu, ali bavim se sa sve više pitanja i pritiskom svih koji misle da moram da se pokažem svakog vikenda, znajući da moram da se iskažem svakog vikenda", rekao je Noris, prenio je danas Skaj.

"Mislim da sam zbog tih stvari iz prošlosti sada u stanju da se mnogo bolje nosim sa tim. I zbog toga, taj pritisak sada ne utiče mnogo. Tu je i dalje, znam i da ga je više. Ekipa će osjetiti više pritiska, a biće ga više i na meni. Ali na meni je da se sa njim suočim onako kako mislim da je najbolje", dodao je on.

Britanski vozač je ove sezone ostvario dvije pobjede, a rekao je da bi imao manji zaostatak za Ferstapenom da je iskoristio prilike, pošto je imao bolid koji je mogao da pobijedi u Kanadi, Španiji, na Silverstonu i u Mađarskoj.

Noris je prošlonedjeljnu trku u Monci počeo sa pol pozicije, ali ga je odmah na startu pretekao timski kolega Oskar Pjastri, a trku je završio na trećem mjestu.

To je bilo peti put da je Noris startovao sa prvog mjesta a da nije vodio poslije prvog kruga, pa su mnogi kritičari doveli u pitanje njegovu sposobnost da podnese pritisak koji nosi sam start trke.

"Uopšte o tome ne razmišljam. Pritisak uvijek postoji. I dalje sam nervozan u kvalifikacijama. U trkama sam uzbuđen isto koliko i nervozan. Ne jedem, jedva da nešto pojedem nedjeljom. Ne mogu mnogo ni da pijem nedjeljom, samo zbog nervoze i pritiska. Ali radi se o tome kako da to pretvorite u pozitivnu stvar, da ne dozvolite da to utiče na loš način", naveo je Noris.

On je dodao da se mnogo promijenio otkako je došao u Formulu 1, ali da je "i dalje ostao svoj".

"Volim da razočaram ljude kada kažem svoje mišljenje, bilo da je ispravno ili ponekad pogrešno. Kada sam došao u Formulu 1 mislim da sam više brinuo o tuđem mišljenju nego o svojim stvarima. Nikada nisam želio da budem neko drugi ili da radim nešto drugo, ali sada imam bolju ravnotežu u životu i više uživam u vremenu koje provodim van staze", naveo je.

"Ali i dalje volim to što radim, inače ne bih bio ovdje. I dalje uživam, ali na drugačiji način. Moram to više da dijelim sa ekipom. I naučio sam kako da tretiram Formulu 1 i moj posao više kao fokus i naučio sam kako da se bolje isključim kada se vratim kući", dodao je 24-godišnji Noris.

Šampionat Formule 1 nastavlja se 15. septembra trkom za Veliku nagradu Azerbejdžana u Bakuu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније