Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

N.R.

25. 08. 2024. 17:45 >> 17:50
Čitaj mi:

FORMULA 1

Ferstapen podbacio na svom terenu: Noris uprkos lošem startu najbrži u Holandiji

Vozač Meklarena Lando Noris pobijedio je u trci Formule 1 za Veliku nagradu Holandije.

Noris je startovao sa pol pozicije, izgubio je vođstvo na startu nakon što ga je pretekao Maks Ferstapen iz Red Bula, ali je dobrom vožnjom uspio da se vrati na čelo i ostvari drugu pobjedu u karijeri. Britanski vozač osvojio je i dodatni bod za najbrži krug trke.

Ferstapen je na domaćoj stazi u Zandvortu zauzeo drugo mjesto u svojoj 200. trci, a treći je bio Šarl Lekler iz Ferarija.

Oskar Pjastri u Meklarenu bio je četvrti, peti je bio Karlos Sainc iz Ferarija, a šesti Serhio Peres iz Red Bula.

Vozači Mercedesa Džordž Rasel i Luis Hamilton zauzeli su sedmo i osmo mjesto.

Do deset najboljih završili su i vozač Alpina Pjer Gasli koji je bio deveti, a na 10. mjestu završio je Fernando Alonso iz Aston Martina.

Noris je loše startovao sa pol pozicije, odmah ga je pretekao Ferstapen i preuzeo prvo mjesto.

Tako je bilo do 18. kruga kada se Noris primakao Ferstapenu i pretekao ga - Holanđanin je pokušao da uzvrati sa spoljne strane, ali je vozač Meklarena zadržao prvu poziciju.

Noris je imao 15 sekundi prednosti na čelu u 55. krugu, u kome je Rasel otišao na zamjenu guma i vratio se kao sedmi ispred timskog kolege Hamiltona, koji je bio najbrži na stazi i u tom trenutku imao najbrži krug.

Alonso je pretekao Hulkenberga i preuzeo 10. mesto, Noris je u međuvremenu uvećavao prednost na čelu, a u posljednjem krugu imao je najbrži krug. Trku je završio sa više od 22 sekunde prednosti i ostvario ubedljivu pobjedu nad vodećim u generalnom plasmanu, trostrukim uzastopnim šampionom Ferstapenom.

Naredna trka u šampionatu vozi se 1. septembra u Monci za Veliku nagradu Italije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније