Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

S.V. [ Beta ]

06. 09. 2024. 14:32 >> 14:32

ČLAN FERARIJEVE AKADEMIJE

Berman mijenja suspendovanog Magnusena u trci za VN Azerbejdžana

Britanski vozač Oliver Berman vraća se u Formulu 1 i ranije nego što je planirano, pošto će zamijeniti suspendovanog Kevina Magnusena u Hasu u narednoj trci za Veliku nagradu Azerbejdžana.

Berman je u julu potpisao ugovor sa Hasom za 2025. godinu, ali će naredne nedjelje voziti za ekipu u Bakuu, pošto je Magnusen suspendovan na jednu trku zbog kaznenih bodova koje je nakupio tokom sezone.

"Definitivno je veći izazov ući u trku kao rezervni vozač, sa ograničenim vremenom za pripreme i slično, ali u dobroj sam poziciji jer sam to početkom sezone radio u Ferariju, pa makar mogu da iskoristim to iskustvo", naveo je 19-godišnji Berman u današnjem saopštenju Hasa.

Berman uglavnom vozi u Formuli 2, ali se istakao u Formuli 1 u martu, kada je zauzeo sedmo mjesto na debiju u Ferariju u trci za Veliku nagradu Saudijske Arabije. On je tada zamijenio Karlosa Sainca koji se oporavljao od operacije slijepog creva.

Berman je član Ferarijeve vozačke akademije i jedan je od dvojice rezervnih vozača Hasa ove sezone. Drugi je Pjetro Fitipaldi, koji se takmiči u Indikaru i voziće sljedeće nedjelje u Nešvilu.

Trka za Veliku Azerbejdžana vozi se u nedjelju 15. septembra od 13 časova u Bakuu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније