Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

D.B.

06. 05. 2024. 08:10 >> 09:05
Čitaj mi:

nakon trke

Ferstapen o Norisu: Dugo je čekao ovu pobjedu

Vozač Meklaren tima, Lando Noris, ostvario je impresivnu pobjedu na Velikoj nagradi Majamija, osvajajući svoj prvi trijumf u Formuli 1.

O Norisu je nakon trke govorio aktuelni šampion Maks Ferstapen. 

"Nekad pobijedite, a nekad izgubite. Svi smo na to navikli u svijetu trkanja, zar ne? Bilo je malo problematično za mene. Čak ni na srednjim gumama se nisam osjećao prijatno. Pravili smo prednost, ali onako kako bi trebalo. Kada sam u pit-stopu čuo kako prolazi Meklaren, pomislio sam: ‘Vau, to je baš brzo.’ Kada su prešli na tvrde gume, imali su bolji ritam, naročito Lando. Letio je. Taj dio je bio baš težak za nas“, rekao je Maks Ferstapen poslije trke.

Ferstapen je rekao da je Lando zaslužio ovu pobjedu.

"Veoma mi je drago zbog Landa. Dugo je čekao ovu pobjedu, a neće ona biti njegova posljednja. Definitivno je zaslužio trijumf“, izjavio je aktuelni šampion Formule 1.

Treće mjesto zauzeo je vozač Ferarija Šarl Lekler.

"Bilo je nezgodno na startu. (Serhio Peres) Čeko je bio uz mene, nisam dobro startovao. Vidio sam Čeka sa desne strane, mislio sam da ćemo se sudariti, ali svi smo uspjeli da izađemo iz prve krivine. Poslije toga sam pokušao da se koncentrišem na sebe, ali nam je nedostajalo malo tempa", naveo je on.

"Dali smo sve od sebe, ali trenutak kada je bezbjednosno vozilo izašlo na stazu za nas nije bio sjajan jer smo bili na najstarijim gumama. Ali uspjeli smo da se snađemo prilično dobro, a treće mjesto je bio najbolje što smo mogli i zadovoljni smo", dodao je Lekler.

Ferstapen na čelu generalnog plasmana ima 136 bodova, prati ga Peres sa 101, dok je Lekler treći sa 98.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Emilije Romanje na stazi „Enco i Dino Ferari“ od 17. do 19. maja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније