Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

OSCG

25. 07. 2024. 19:10 >> 19:11
Čitaj mi:

Balkansko prvenstvo u Sofiji

Pionirke ispustile pobjedu protiv Srbije

Malo je falilo da ženska pionirska reprezentacija Crne Gore pobijedi selekciju Srbije, međutim nakon velike borbe i pet odigranih setova, komšije su slavile 3:2 (20:25, 26:24, 25:18, 26:28, 17:15) u trećoj utakmici U16 Balkanskog prvenstva u Sofiji.

Na krilima pobjede nad Rumunijom, pionirke Crne Gore dobro su ušle u utakmicu sa Srbijom. Stvorile su rezultatsku prednost i vodile 18:13, a Srbija je uspjela da smanji zaostatak, ali ne i da prestigne naše djevojke. Rezultatom 25:20 završen je prvi set za vođstvo u setovima.

Srbija je pružila jači otpor u drugom dijelu igre i povela 3:0, ali je tajm-autom seriju uspješno prekinuo selektor Petar Koković, što je urodilo plodom i Crnogorke su uspjele da se odlijepe na 17:10 i 21:16. Ipak, uslijedio je odgovor Srbije, koja je uspjela da preokrene rezultat u svoju korist i dobije drugi set na razliku (24:26). Treći set je pripao Srbiji rezultatom 25:18. Pionirke Crne Gore pružile su dobar otpor, ali nedovoljan za preokret u ovom setu.

Sjajna igra izabranica Petra Kokovića u četvrtom setu, koje su se do poslednjeg atoma snage borile za svaki poen što je i dalo rezultat. Srbija je imala prednost 18:22, ali su Nađa Peković i saigračice, nakon velike neizvjesnosti, dobile ovaj dio igre (28:26) i odvele utakmicu peti, odlučujući set.

“Lavovska” borba nastavljena je i u petom setu, naše najmlađe odbojkašice vodile su 10:5, pa 12:10 i 13:11, ali je Srbija uspjela da preokrene i iskoristi treću meč loptu (15:17).

Crna Gora će poslednju utakmicu na prvenstvu odigrati u petak igrati protiv Turske (14h po našem vremenu).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније