Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

[ odbojka.me ]

26. 07. 2024. 10:19 >> 10:20

reprezentacija

Seniori za vikend testiraju formu sa Sjevernom Makedonijom

Mušku seniorsku odbojkašku reprezentaciju Crne Gore za vikend očekuje provjera forme nakon dvadesetak dana priprema za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje obavlja u Kolašinu.

Upravo će u gradu koji je godinama baza našeg nacionalnog tima dočekati selekciju Sjeverne Makedonije u test mečevima u subotu i nedjelju, 27. i 28. jula, koji su zakazani za 18 sati.

Nakon zahtjevnog perioda i napornih treninga selektor Ivan Joksimović imaće priliku da dobije konture slike ekipe koja je na novom početku.

“Utisci poslije dvije i po sedmice rada su izuzetno pozitivni i jako smo zadovoljni svime što smo do sada uradili. Smatram da smo u ovom periodu bili itekako posvećeni i motivisani za jako dobar trening. Momci su pokazali izuzetno angažovanje i voljni momenat je bio na najvećem mogućem nivou. Svi komplimenti idu igračima za ono što smo do sada uradili. Utakmice sa Sjevernom Makedonijom biće nam prve provjere, da vidimo šta je do sada urađeno, da polako postavimo neke osnovne konture igre, a i opet neke zamisli koje imamo u ovom periodu da unaprijedimo”, istakao je Joksimović i dodao da će pripremni dueli biti od velikog značaja za iskustvo mladih igrača.

“Zbog mladosti ekipe i onoga što treba da nas u budućnosti krasi ovi mečevi će poslužiti da isprobamo sve igrače i da jednostavno u ove dvije utakmice dobijemo neke odgovore, koje smo postavili kroz rad u pripremnom periodu. Takođe, nakon Sjeverne Makedonije, čekaju nas dva meča sa Mađarskom, 2. i 3. avgusta, što će nam takođe doći kao jako bitna promjena, ali baziramo se na ono što nam dolazi, a to je vikend i utakmice sa Makedoncima”, zaključio je Joksimović.

Utakmice sa dobro poznatim rivalom biće prilika za povratak u reprezentaciju nakon tri godine našeg iskusnog srednjeg blokera, Ivana Ječmenice.

“Poslije skoro tri godine zaista se osjećam prelijepo, nekako podmlađeno sa svim mladim momcima ovdje. Zaista želim da ih pohvalim, jer su toliko predani i vrijedni i zaista poštuju nas starije. Oni su svijetla budućnost naše odbojke, siguran sam. Mogu da izrazim zadovoljstvo urađenim ovdje. Radili smo tokom prve dvije nedjelje naporno u teretani, radili smo na fizičkoj spremi i kondiciji. Počeli smo rad sa taktičkim vježbama i na zamislima selektora Joksimovića, tako da za sada sve protiče u najboljem redu”, kazao je odbojkaš Budve.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније