Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N.R.

25. 07. 2024. 22:57 >> 22:58
Čitaj mi:

zbog nagomiLaNIH dugovanja

Bordo više nije profesionalni klub

Francuski fudbalski klub Bordo prestao je da postoji, tačnije izgubio je status profesionalnog kluba i prije nego što je Sud donio konačnu odluku.

Uprava kluba je odlučila da se odrekne profesionalnog statusa koji je klub nosio od 1937. godine. Samim tim ugovori sa svim igračima biće raskinuti, a trening centar kluba biće zatvoren.

Bordo je sam obavijestio Fudbalski savez Francuske o svojoj odluci da više ne bude profesionalni klub.

Klub čiji je dres svojevremeno nosio jedan od najvećih francuskih igrača svih vremena Zinedin Zidan, je prvobitno izbačen u Nacionalnu ligu, zbog nagomilanih dugovanja. U pitanju je treći rang francuskog fudbala.

Bordo, ipak, ni tamo neće igrati naredne sezone. Dugovi su narasli do 40 miliona eura od čega su samo potraživanja bivših igrača, trenera i članova stručnog štaba dostigla 25 miliona.

Trening kamp, koji više neće biti pod kontrolom Bordoa, moraće da napusti i 70 dječaka kojima je tu bio i boravak.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније