25.07.2024 10:41
Share Comments0 Edit
Čitaj mi:

IZBJEGNUT NAJGORI SCENARIO

Glavni grad sjutra preuzima ŽRK Budućnost

Crni dani za najveći crnogorski klub se bliže kraju, jer će ŽRK Budućnost ponovo postati vlasništvo Glavnog grada.

Iako su odbornici Skupštine Podgorice juče izglasali skraćenje mandata, sjutra će se pojaviti u istoj sali samo da bi glasali o jednoj tački dnevnog reda - preuzimanju Budućnosti.

To je za Portal RTCG potvrdio zamjenik gradonačelnice Olivere Injac, Luka Rakčević.

"To što je Skupština u tehničkom mandatu nas ne sprječava da radimo, kao što nije ni državni Parlament, ali ni ranije sazive Skupštine Glavnog grada. Za sjutra je zakazana sjednica sa jedinom tačkom - preuzimanje ŽRK i to će proći jednoglasno", istakao je Rakčević.

Povratkom Glavnog grada u upravljačku strukturu poslije više od dvije decenije, Budućnost će ugasiti finansijski požar koji je nastao izlaskom generalnog sponzora, kompanije "Bemax".

U jednom trenutku je bilo upitno i postojanje kluba, ali će promjenom vlasništva to biti riješeno a klub će učestvovati i u Ligi šampiona, iako je i to bilo pod velom magle.

Glavni grad je u Budžetu za 2024. godinu namijenio 500.000 eura za dvostrukog prvaka Evrope, ali po zakonu nije smio da mu prebaci taj novac, jer to može da radi samo sa klubovima čiji je osnivač.

Promjenom vlasništva ta barijera će biti riješena, pa će tih pola miliona eura pripasti klubu. Jasno je, ipak, da je to malo za cijelu sezonu, zbog čega će biti potrebna pomoć sponzora, ali i Vlade Crne Gore ili državnih firmi.

Za te priče ima vremena, sada je samo važno da Glavni grad što ranije preuzme klub i spriječi osipanje ekipe.

Valerija Kirdjaševa je otišla u Gloriju iz Bistrice, a Aisatu Kujate u Rapid iz Bukurešta a da nikada nisu ni stigle do Podgorice. Papire je uzela i Đurđina Jauković, tako da bar ove sezone neće biti ništa od njenog drugog mandata u klubu u kojem je rasla.

Igračice iz Crne Gore su prije nekoliko dana samoinicijativno počele pripreme, čiji je start prvobitno bio zakazan za 19. jul na Jahorini, a danas bi ttrebalo da dođe i Bojana Popović.

Pitanje je, međutim, da li će šefica stručnog štaba ostati ili će i ona uzeti papire i sačekati ponudu iz inostranstva...