Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N.R.

06. 09. 2024. 22:37 >> 22:44
Čitaj mi:

LIGA NACIJA

"Sokoli" pali iz kornera, stara boljka ogoljena i na Islandu

Nova sezona u Ligi nacija nije najbolje počela za fudbalsku reprezentaciju Crne Gore, u oslabljenom sastavu, bez nekoliko standardih prvotimaca, naša selekcija bila je daleko od željene igre u Rejkjaviku i doživjela je poraz od Islanda 2:0 koji je takođe bio bez nekoiliko važnih igrača.

Našu selekciju lošeg rezultata i poraza u prvom zvaničnom meču za bodove, selektora Roberta Prosinečkog, koštali su prekidi - oba gola primljena su nakon kornera.

Island je bolje počeo, imao više loptu u nogama, kružio oko našeg gola, ali bez konkretnih napada.

Prvi priliku ipak je imala naša reprezentacija, Tomason je loše procijenio let lopte, Osmajić se našao u šesnaestercu, imao solidnu poziciju, ali ipak pogodio spoljni dio mreže iskosa sa desne strane.

Krstović je takođe pokušao u 28. minutu, naš napadač dobio je loptu od Brnovića, ušao u kazneni prostor, šutirao, ali je izblokiran.

Najvažniji detalj u prvom poluvremenu viđen je u 39. minutu - Gudmundson je izveo korner sa desne strane, Oskarson ostao sam u šesnaestercu i glavom savladao Mijatovića za 1:0.

Nastavili su Islanđani da prijete i početkom drugog poluvremena, prva situacija već u 47. minutu, Rubežić je dva puta reagovao na gol liniji, sudija Delažo je pokazao na bijelu tačku, pomislio je da je Rubežić igrao rukom u tom drugom kontaktu. Dobio je nakon toga poziv iz VAR sobe, jasno je bilo da je Rubežić igrao nogom pa je odluka o penalu poništena.

Opet je korner bio koban za izabranike Roberta Prosinečkog - igrao se 58. minut kada je Sigurdson izveo udarac iz ugla, odlično pronašao Torsteinsona koji je glavom zatresao mrežu Mijatovića za 2:0.

Nakon tog drugog gola izmjene u našoj reprezentaciji - ušli su Stevan Jovetić i Driton Camaj, umjesto Milutina Osmajića i Marka Vukčevića. Upravo je Camaj bio jedan od najzapaženijih u nastavku, imao tri pokušaja, ali daleko od toga da ugrozi gol Islanda.

Mogao je Island i do velikih 3:0 u 84. minutu - Tući je pogriješio, Vilumson izašao sam ispred Mijatovića, koji je odlično intervenisao. 

Našu reprezentaciju već za tri dana očekuje drugi meč u Ligi nacija, protivnik će biti Vels u Nikšiću. 

Velšani su na startu remizirali sa Turskom u Kardifu 0:0.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније