Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.L.B./Pr centar

02. 09. 2024. 16:19 >> 16:21

naredne godine još dvije jedinice

Razić: U dvije nove vaspitne jedinice JPU “Đina Vrbica” upisano 278 mališana

U dvije nove vaspitne jedinice Javne predškolske ustanove (JPU) “Đina Vrbica”- “Ljubović 2” i “Petar Pan”, koje su danas počele sa radom, upisano je 278 djece, a naredne godine u Podgorici će biti otvorene još dvije jedinice, saopštila je direktorica te ustanove Bojana Razić.

U izjavi za PR Centar, kazala je da su dvije nove vaspitne jedinice jutros počele sa radom, a u planu je otvaranje još dvije-u Zagoriču i na Starom aerodromu, koje će biti otvorene u narednoj školskoj godini.

“Svim mališanima želim srećan početak nove školske godine. Radujemo se svakom danu provedenom s vama dok istražujete svijet oko sebe, učeći kroz igru i stvarajući nezaboravne uspomene. Dragi roditelji, hvala vam što ste nam povjerili vaše najdragocenije blago. Zajedno ćemo se truditi da vaša djeca rastu, uče i razvijaju se u toplom i podsticajnom okruženju”, poručila je Razić.

Ogromnu zahvalnost, kako je kazala, duguju Ministarstvu prosvete, nauke i inovacija, koje je prepoznalo značaj ranog učenja i institucionalizovanog vaspitanja i obrazovanja od ranih dana djetinjstva i očekuje uspješnu saradnju i ubuduće.

Razić je saopštila da će se vaspitno-obrazovni rad u JPU „Đina Vrbica“ realizovati u 19 vaspitnih jedinica.

“U cilju nesmetanog odvijanja vaspitno-obrazovnog rada u školskoj 2024/25. godini i saniranja problema prebukiranosti na nivou MZ Ljubović i MZ Zabjelo otvorene su dvije nove vaspitne jedinice-VJ „Ljubović 2“ (ul. Vitnija Vorena) i „Petar Pan“ (ul. Aleksandra Divajna 2). Otvaranjem vaspitne jedinice „Ljubović 2“ dobili smo tri radne sobe, u kojima će boraviti djeca uzrasta do tri godine (po jedna mlađa, srednja i starija jaslena grupa), dok u VJ „Petar Pan“ postoji šest vaspitnih grupa- tri namijenjene djeci jaslenog i tri za djecu vrtićkog uzrasta”, navela je Razić.

U vaspitnoj jedinici “Ljubović 2”, kako je rekla, upisano je 86, a u “Petar Pan” 192 djece.

“U ovoj školskoj godini u JPU „Đina Vrbica” upisano je 6.167 djece, što je za 5.7 odsto više u odnosu na proteklu školsku godinu. Možemo zapaziti da se i u ovoj školskoj godini nastavlja uočeni trend rasta broja mališana koji su obuhvaćeni predškolskim sistemom vaspitanja i obrazovanje”, objasnila je Razić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније