Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.V. [ Borba.me ]

01. 09. 2024. 10:59 >> 11:01
1

DEJAN ĐUROVIĆ

Vlada će trajati pun mandat; Andrijevica će ubrzo dobiti vlast!

Šef poslaničkog kluba Nove srpske demokratije (NSD) u Skupštini Crne Gore Dejan Đurović kazao je da je dogovor oko formiranja nove lokalne vlasti u Andrijevici gotovo izvjestan. Prema njegovim riječima, predsjednik Crne Gore Jakov Milatović je svrstavanjem u jedan od tabora, samom sebi oduzeo pravo da se predstavlja kao predsjednik svih građana. Vjeruje da je veliki brfooj ministarstava prednost, a ne mana Vlade.

Đurović je kazao da je dogovor oko formiranja nove lokalne vlasti u Andrijevici gotovo izvjestan i to dokazuje ozbiljnost Nove srpske demokratije.

“Kako kroz istoriju našeg političkog angažmana, tako i danas, NSD je bila stožer okupljanja, stvaranja pozitivne atmosfere i dogovora. U današnjem moru oštrih riječi i lakog otpočinjanja političkih konfrontacija, zaista predano radimo na tome da budemo most pomirenja koji će omogućiti da kako Andrijevica, ali tako i sve druge lokalne samouprave u kojima vršimo vlast i na kraju sama državna vlast funkcionišu na najbolji mogući način, jer to je ono što građani traže od nas”, kazao je Đurović u intervjuu za Borbu.

Istakao je da će vlast u Andrijevici činiti Nova srpska demokratija i koalicioni partneri sa kojima čine vlast na državnom nivou, kao i lokalna lista „Vasojevićki pokret ujedinjenja“ i smatra da su pronašli formulu kako da Andrijevicu istrgnu iz političke nestabilnosti u kojoj se do relativno skoro nalazila.

“Građani Andrijevice su to očekivali od nas, jer je taj grad, kao centar Vasojevićkog kraja od izuzetne važnosti za cijelu Crnu Goru i zaslužuje da ima odgovornu i stabilnu lokalnu samoupravu koja će se, za razliku od Demokratske partije socijalista, koja je tokom svoje vladavine u toj opštini bila akter brojnih afera, prije svega vezanih za mini Hidroelektrane, baviti onim temama koje su važne stanovnicima ovog kraja”, naveo je poslanik.

Poručio je da se moraju procesuirati afere vezane za mini Hidroelektrane i nekadašnju DPS lokalnu samoupravu.

Nema sumnje da će građani Podgorice i drugih opština u kojima se održavaju lokalni izbori snažno podržati koaliciju Za budućnost Crne Gore.

“Predsjednik države se, uprkos našim brojnim pozivima da se vrati volji građana koji su glasali za promjene 30. avgusta 2020. godine, odlučio da nažalost ide putem koji je trasirao njegov prethodnik.

Svrstavanjem u jedan od tabora, samom sebi je oduzeo pravo da se predstavlja kao predsjednik svih građana, jer je isto činio i nekadašnji predsjednik DPS-a Milo Đukanović, koji je redovno bio čelno lice svih kampanja njegove partije”, kazao je Đurović.

On je naveo da, za razliku od predsjednika NSD Andrije Mandića, predsjednik države i dalje insistira na vještačkim podjelama.

“Posebno zabrinjava što se stiče utisak da predsjednik Milatović pokušava, što bi rekao naš narod “silom na sramotu” da uspostavi sistem kohabitacije i na taj način uruši sve ono što smo tako vrijedno stekli tokom aktuelnog 28. Saziva Skupštine Crne Gore, posebno kada je u pitanju put ka EU”, naveo je Đurović.

Vjeruje da ubjedljivoj većini građana, a posebno pripadnicima srpskog naroda, izuzetno smeta ovakav odnos predsjednika države prema izvršnoj i zakonodavnoj vlasti, posebno ako se uzmu u obzir i neki njegovi stavovi o bolnim temama poput Rezolucija o genocidu u Srebrenici i Rezolucija o genocidu u Jasenovcu.

Kazao je da ova Vlada ima istorijsku podršku u parlamentu i smatra da je posvećenost resora određenim segmentima našeg društva pozitivna stvar, jer će ministri, njihovi saradnici i zaposleni u ministarstvima moći da se fokusiraju na ideje, vizije i projekte iz date oblasti i jasno će se znati koji segment izvršne vlasti pada pod čiju nadležnost.

“Siguran sam da će sadašnja, rekonstruisana Vlada, koja je ulaskom koalicije ZBCG dobila dodatnu stabilnost, trajati pun mandat i da će ispuniti ono što građani od nas žele, a to je pomirenje naroda u Crnoj Gori, ekonomske reforme koje će učiniti da plate i penzije u Crnoj Gori budu najveće u regionu i da će se stvoriti realna radna mjesta u javnom i privatnom sektoru za sve koji žele da rade u našoj zemlji“ , zaključčio je Đurović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније