Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M.Lj. [ Beta ]

01. 09. 2024. 11:31 >> 11:31

MINIISTARSTVO TVRDI

Rusija: Oborili smo 158 ukrajinskih dronova iznad svoje teritorije

Ruska protivvazduhoplovna odbrana noćas je oborila 158 ukrajinskih dronova iznad 15 ruskih regiona, od kojih dva iznad Moskve, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Ministarstvo je javilo preko Telegrama da je najveći broj dronova, 122 oboreno iznad regiona Kursk, Brijansk, Voronjež i Belgorod koji se graniče sa Ukrajinom.

"Naši branioci odbili su pokušaj masovnog napada dronovima na teritoriji oblasti Brijansk", rekao je guverner te oblasti Aleksander Bogomaz.

Prema izvještajima, pogođena je centrala na ugalj koja se nalazi blizu grada, kao i rafinerija nafte koja se nalazi unutar oboda grada.

Baraž dronovima uslijedio je nekoliko dana pošto je Rusija gađala energetsku infrastrukturu Ukrajine sa više od 200 dronova i raketa, u okviru jednog od najvećih napada ovog tipa.

To se takođe dešava gotovo mjesec dana od kada je Ukrajina prešla u ofanzivu u ruskoj oblasti Kursk, dok ruske trupe nastavljaju svoje postepeno napredovanje na istoku Ukrajine.

Lokalni zvaničnik iz moskovske oblasti rekao je da su tri drona pokušala da udare elektranu na ugalj Kašira. Rekao je da nije bilo nastradalih ni štete i da se struja i dalje dostavlja klijentima.

Ruske novinske agencije su takođe javile da je izbio požar u moskovskoj naftnoj rafineriji Kapotnja, a gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin je rekao da nema štete ni nastradalih.

U regionu Belgorod guverner Vjačeslav Gladkov rekao je da su oštećena stakla na tri stambene zgrade u Belgorodu, a da je u privatnoj rezideniciji jedno skladište potpuno uništeno.

Ukrajinski dronovi su u sredu pogodili dva skladišta goriva i zapalili ih na jugozapadu Rusije, u regionu Rostov, i na sjeveru regiona Kirov.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније