Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.Lj. [ Dan ]

01. 09. 2024. 10:01 >> 10:01

UOČI IZBORA

Smailović: Osim stabilnosti, Vladi smo donijeli i kvalitet

Šef kluba poslanika Bošnjačke stranke u Skupštini Crne Gore Amer Smailović kaže da je njegova partija ulaskom u 44. Vladu, osim neophodne stabilnosti, donijela i kvalitet, što će doprinijeti da izvršna vlast predano radi na dva ključna cilja – put Crne Gore u Evropsku uniju i poboljšanje standarda građana.

Smailović je u razgovoru za "Dan" ukazao na važnost predstojećih lokalnih izbra u nekoliko crnogorskih gradova, a prije svega u Podgorici i Gusinju, koji su za Bošnjačku stranku, kako je naveo, i najvažniji.

“Velika parlamentarna podrška Vladi svakako je dobar preduslov za stvaranje povoljnog ambijenta za ispunjavanje obećanja i planova, ali to nije i jedini preduslov; potrebna je i koherentnost Vlade, koja se može postići samo insistiranjem na zajedničkim i svima prihvatljivim ciljevima. Ova vlada treba da radi prvenstveno na dva ključna cilja – put Crne Gore u EU i poboljšanje standarda građana. Uvjeren sam da je ulaskom Bošnjačke stranke Vlada dobila na stabilnosti, ali prije svega na kvalitetu rada same Vlade, što će pokazati i rezultati u periodu pred nama”, kazao je Smailović.

Izbori u Podgorici i Gusinju posebno značajni za BS

Kaže da lokalni izbori imaju veoma veliki značaj, a da ishod glasanja na izborima u Podgorici može pokazati stvarnu snagu političkih partija.

“Nama su najznačajniji izbori u Gusinju i Podgorici. Očekujemo da budemo nosioci vlasti u Gusinju, ali i u Podgorici, gdje Bošnjačka stranka nastupa samostalno, uvjereni u najbolji razultat od osnivanja. Težimo ka tome da Podgorica bude razvijen i moderan grad i grad svih građana koji u njoj žive. Rezultati izbora u Podgorici sigurno mogu biti pokazatelj trenutne snage političkih partija na državnom nivou i prva ozbiljna provjera povjerenja građana nakon parlamentarnih izbora”, kaže Smailović.

Istakao je da je Bošnjačke stranke odlučna da sa pozicije vlasti preuzme odgovornost za budućnost Crne Gore.

“Takođe, smatramo da prava našeg naroda možemo najbolje ostvariti kroz institucije sistema. Bošnjački narod ne smijemo ostaviti na marginama društva. Kao legitimni predstavnici bošnjačkog naroda imamo obavezu da vodimo računa o srazmjernoj zastupljenosti i ekonomskom statusu”, navodi Smailović.

Smatra da je politički fer da aktuelna vlada Cdobije još vremena da pokaže sve svoje kvalitete.

“Ne vidim da ima značajno negativne atmosfere u funkcionisanju vlasti. Dajmo i ovoj vladi vremena, kao i svakoj do sada, pa da onda sudimo. Razumljivo je da se zbog lokalnih izbora u Podgorici i još nekim opštinama intenzitet političke komunikacije i narativa podigao, ali to ne vidim kao negativnu energiju, već kao ustaljenu klimu pred svake izbore”, zaključuje Smailović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније