Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Portal RTCF ]

13. 08. 2024. 15:04 >> 15:04
2
Čitaj mi:

POSLANIK BS

Ćorović: Kad Bošnjačka stranka odlučuje, Crnoj Gori je dobro

Bošnjaci sve manje glasaju SD i slične male partije, a u sve većem broju daju podršku svom autentičnom predstavniku – Bošnjačkoj stranci, poručio je poslanik BS Jasmin Ćorović.

Ćorović je istakao da je opšte poznata stvar da partija SD opstaje na političkoj sceni zahvaljujući upravo glasovima iz korpusa bošnjačkog naroda, te da je tih glasova tamo sve manje i manje.

“Posebno je upitna kritika poslanika koji svoj mandat nije zaslužio samostalnim nastupom vlastite partije na prethodnim parlamentarnim izborima. Pravo pitanje je zapravo šta su to Nikola Zirojević i SD uradili za bošnjački narod, a da se pri tom ne pozivaju na ranije zasluge starog rukovodstva SDP-a, odnosno Žarka Rakčevića ili Ranka Krivokapića. Odgovor je – ništa, ili gotovo ništa", kazao je Ćorović.

On je poručio Zirojeviću da je takav pristup prema Bošnjačkoj stranci potpuno pogrešan, da Bošnjaci neće nasjesti na isprazne i populističke govore, te ako želi podršku mora da je zavrijedi trudom i konkretnim rezultatima.

“Što se tiče Bošnjačke stranke ona jeste i balans u novoj Vladi i garant proevropskog i proatlanskog puta Crne Gore. Ona je bila i biće iskreni zagovornik građanske Crne Gore. Svjesni brojnih rizika i izazova, ali isto tako odgovorno i hrabro dali smo šansu novom načinu borbe za stare principe i konstante u politici Bošnjačke stranke koje su ostale nepromijenjene”, poručio je Ćorović.

Prema njegovim riejčima, problem leži u tome što Zirojević ne može da se pomiri sa činjenicom da je Bošnjačka stranka samostalan i autonoman subjekt, sa kojim se ne može razgovarati na mentorski način, već isključivo na partnerskoj osnovi.

“Ne dozvoljavamo ucjene niti ucjenjujemo, mi pregovaramo. Ne bojimo se nikog niti smo prijatnja ikom. Mislimo svojom glavom i stojimo iza svojih odluka. Davali smo i dajemo šansu različitim partnerima i pružamo ruku za svaku dobru inicijativu. Povjerenje se teško stiče, a lako gubi. Na vama je hoćete li umeti da ga čuvate. Mi pažljivo izgrađujemo i čuvamo partnerstva zato i imamo širok koalicioni kapacitet. Istorija je pokazala, kada BS odlučuje, dobro je i Crnoj Gori i bošnjačkom narodu i svim drugim narodima i građanima ove države. Ljudi to prepoznaju, zato nam i daju podršku koja će na narednim izborima biti još mnogo veća”, zaključio je Ćorović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније