Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj.

01. 09. 2024. 09:36 >> 09:36

Da opštine

Spajić: Pred Tuzima period još snažnijeg razvoja

Afirmisanjem prirodnih potencijala i novim investicijama do ubrzanog razvoja centralnog regiona, poručio je predsjednik Vlade Milojko Spajić koji je čestitao građankama i građanima Tuzi Dan opštine.

„Prošlost ovog kraja i kulturno–istorijsko nasljeđe od izuzetnog je značaja za multietničko i multikonfesionalno bogatstvo Crne Gore, na koje smo ponosni. Posebno od svog osamostaljenja, Tuzi su napravile značajan iskorak u pravcu održivog ekonomskog razvoja“, naveo je predsjednik Vlade u čestitki.

Kako je dodao, uspjehe koji se postižu u oblasti sporta, kulture i obrazovanja, sagledavaju se u svjetlu predanog zalaganja lokalne uprave i aktuelnog privrednog zamaha.

„Prostorni potencijal Malesije kao i njen značajan geografski položaj, vrijednosti su koje smo dužni da koristimo sa posebnom obazrivošću, imajući u vidu strateške i dugoročne ciljeve u oblasti razvoja infrastrukture, energetike, turizma i poljoprivrede. Planirano integrisanje u regionalne i evropske infrastrukturne sisteme, donijeće benefite naročito pograničnim područjima i uvjeren sam da je pred Tuzima period još snažnijeg razvoja“, poručio je predsjednik Vlade.

On je zahvalio dijaspori, koja, kako je naveo, ne zaboravlja svoj rodni kraj, i dodao da se očekuje jačanje međunarodne saradnje, nove investicije i bolja promocija države.

„Siguran sam da ćemo nastaviti uspješnu sardnju u procesu sistemskih reformi na evropskom putu Crne Gore, sa ciljem unapređenja životnog standarda građana. Uvjeren da ćemo desetu godišnjicu Opštine proslaviti kao nova članica EU, još jednom vam čestitam Dan opštine“, zaključuje predsjednik Vlade u čestitki.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније