Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.M.Lj.

31. 08. 2024. 22:50 >> 22:50
1

REAKCIJE

SEP: Rejting je bio B+ i 2017. godine, Spajić: Neistina, prvi put raste nakon 17 godina

Neistina je da je ovo "poslije 17 godina, prvi put od 2007. godine" rast kreditnog rejtinga Crne Gore, kako tvrdi premijer Milojko Spajić, jer je rejting bio B+ i 2017. i narednih godina za vrijeme 41. Vlade premijera Duška Markovića, saopšeno je iz Stranke evropskog progresa (SEP). Premijer Milojko Spajić odgovorio je na Tviteru da je to lažna vijest, te da rejting prvi put nakon 17 godina raste.

Naveli su da je rejting bio B+ po ocjenama dvije kredibilne svjetske agencije, te da je Spajić na osnovu tog rejtinga i zadužio državu 750 miliona 2020. godine.

"Pozdravljamo rast kreditnog rejtinga po Standard and Poor’s, jer je to dobar signal za crnogorsku ekonomiju. Milojko Spajiću, zar je kod Vaših objava potrebno iznositi neistine?", piše u objavi SEP-a na Iksu.

"Ne previđajte da postoje i institucionalna memorija i dokumenti! Nije to mudro sa pozicija koje obnašate", dodali su.

Spajić je objavu SEP-a podijelio kao lažnu vijest.

"Od 2007. do 2023, kreditni rejting Crne Gore kod S&P agencije je samo padao, a sad - prvi put poslije 17 godina - ponovo raste!", kazao je premijer. 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније