Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

M.M.Lj. [ Beta ]

01. 09. 2024. 08:50 >> 08:50
2

Čuva ih policija

Zgrade srpskih institucija na sjeveru Kosova treći dan blokirane

Zgrade srpskih institucija u četiri opštine na sjeveru Kosova i dalje su blokirane, a ispred njih je kosovska policija, prenijela je jutros Radio-televizija Srbije (RTS) i dodala da je KFOR pojačao prisustvo na glavnom mostu u Kosovskoj Mitrovici.

Akcije policije na sjeveru pokrajine utiču na bezbjednost, stabilnost i mir, rekla je misija UNMIK, poslije razgovora predstavnika Srpske liste sa šeficom te misije na Kosovu Karolin Zijade.

Srpska lista je zatražila hitnu akciju međunarodnih predstavnika.

"NATO je veoma razočaran akcijama na sjeveru Kosova koje nisu koordinirane sa Kforom", navela je portparolka Alijanse Fara Daklala.

Državni vrh Srbije ocjenjuje da je na delu pokušaj da se provocira reakcija i poručuju da je izbor politička borba.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u Pragu je imao niz bilateralnih sastanaka sa evropskim zvaničnicima, između ostalog i sa evropskim izaslanikom za dijalog Beograda i Prištine, Miroslavom Lajčakom.

Vučić je zatražio konkretnu i nedvosmislenu reakciju EU i zemalja članica ne samo u osudi, kako je rekao, najnovijeg nasilja Prištine, već i u sprečavanju takvih poteza i zaštiti Srba.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније