Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Maja Radunović [ Radio Crne Gore ]

01. 09. 2024. 12:23 >> 12:24

OSNOVCIMA UDŽBENICI BESPLATNI

Sjutra počinje školska godina, đaci, ali i direktori škola spremni

Nastava u školama u Crnoj Gori počeće sjutra, a završiće se 13. juna naredne godine, saopšteno je iz nadležnog Ministarstva. Odbrojavanje do početka nove školske godine je počelo. Osnovci su spremni, udžbenici za njih su besplatni. Većina učenika dobila je knjige, dok će ostalima biti raspodijeljene narednih dana.

Za početak školske godine spremni su i direktori podgoričkih osnovnih škola, među kojima i najmlađe OŠ "Novka Ubović", Ljiljana Ćorac-Ražnatović.

"Glavnu organizaciju oko formiranja odjeljenja i svega ostalog smo završili. Ujedno smo imali još i transformaciju nekih odjeljenja. Kako su nam se brzo popunjavala odjeljenja, morali smo da ih rasformiramo, da bi djeca uspjela da dobiju više vremena da im se nastavnik posveti", kazala je Čorac-Ražnatović.

Ukoliko ima osnovaca i ostalih đaka koji nisu nabavili sveske i pribor, sveske se mogu kupiti u njižarama OD 1,40-2,50 eura.

Veliki i težak zadatak je za roditelje srednjoškolaca, koji moraju izdvojiti dosta novca kako bi spremili djecu za školu.

Cijene knjiga za srednjoškolce su na prošlogodišnjem nivou.

"U našim maloprodajnim objektima, u Zavodovim knjižarama, tokom cijele školske godine mogu se kupiti kako udžbenički komplet i tako i pojedinačni naslovi. Zavod uradio sve da i ove godine cijene ostanu na prošlogodišnjem nivou. A one su za prvi razred gimnazije 106,90 eura, za drugi razred 90,40 eura, za treći razred 95,90 eura.Maturanti treba da izdvoje najmanje novca 83,80 eura", kaže marketing menadžer u Zavodu za udžbenike Dušan Petričević.

Nastava u školama u Crnoj Gori počeće s jutra, a završiće se 13. juna naredne godine, saopšteno iz nadležnog ministarstva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније