Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.B. [ Portal RTCG ]

02. 09. 2024. 18:26 >> 18:30
Čitaj mi:

MINISTARKA KULTUTE

Vujović čestitala početak školske godine: Vjerujte u svoje talente

Ministarka kulture i medija Tamara Vujović čestitala je danas svim učenicima u Crnoj Gori početak nove školske godine.

Ona je kazala da ovo nije period samo novih početaka, već prilika za uspješan odgovor na nove izazove, sticanje znanja i otkrivanje svijeta oko nas.

“Vjerujte u sebe, svoje talente i mogućnosti, i u to da se znanje, obrazovanje i pošten pristup uvijek isplate. Vaše vrijeme dolazi. Vi ste naša budućnost i snaga”, poručila je Vujović.

Roditeljima prvaka je poručila da im usade vrijednosti da je škola dragocjena, da je to vrijeme sticanja najvrednijih znanja i veza među ljudima, poštovanja načela nauke i tolerancije.

“Škola je mjesto povjerenja gdje roditelji svoju djecu povjeravaju nastavnicima i pedagozima, mjesto koje cjelog zivota pamtitmo po lekcijama, emocijama, ushićenju, ali i prvim opmenama i kaznama i sve to da bi nas oblikovala u prave, dobre i časne ljude, koji uvažavaju starije, različite”, rekla je Vujović.

Posebno je pomenula mlade koji su odlučili da njihov put bude put kulture, umjetnosti i stvaralaštva, one koji su birali muzičke i likovne škole.

“Vaša odluka je izuzetno značajna, raduje i ohrabruje sve nas, jer kultura nije samo ogledalo našeg društva, već i most koji povezuje prošlost sa budućnošću, stvarajući svijet bogat duhom, idejama i ljepotom. A takav svijet nam je potreban. Odluka da se bavite kulturom traži posvećenost, ali i hrabrost da kroz kreativnost izrazite svoja osjećanja, doživljaje, misli i vizije. Vjerujte u svoje talente, vrijedno radite i budite ponosni na svoj izbor”, poručila je Vujović.

Naglasila je da je bavljenje kulturom radost, ali i odgovornost i da je taj izbor vrijedan svakog napora.

“Vi ste oni koji će oblikovati buduće generacije, inspirisati ih da se povezuju sa svojom tradicijom, ali i da stvaraju nove, moderne vrijednosti koje će obogatiti našu kulturnu scenu. Put kojim ste krenuli neće uvijek biti lak, ali će biti ispunjen zadovoljstvom stvaranja, otkrivanjem novih horizonata i ispisivanjem novih stranica crnogorske kulturne istorije”, zaključila je Vujović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније