Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj.

01. 09. 2024. 08:34 >> 08:36
Čitaj mi:

PROTEST

Crmničani i danas blokiraju Sozinu od 10 do 12 sati: Vlada da se uključi

Mještani Crmnice su i za danas najavili blokadu tunela „Sozina”, uz poruku „dosta je bilo”. Planirano je da blokada traje od 10 do 12 sati. Poručuju da nijesu postigli nikakav dogovor sa predsjedniko Opštine Bar Dušanom Raičevićem i pozivaju Vladu da se konačno uključi u rješavanje problema.

“Sa svih strana, dosta smo trpjeli posledice loših odluka raznih aktera političke scene, dosta smo bili taoci tih kreatora, odnosno konstruktora vremeplova, vraćanja 100 godina unazad, dosta smo dozvolili, otete resurse, status građana drugog reda, kojih se sjete samo pred izbore. E pa, dosta je bilo”, poručili su Crmničani.

Pozvali su Vladu Crne Gore, od koje, kako kažu, ni nakon više mjeseci po dostavljanju inicijative sa preko 500 potpisa nijesu dobili odgovor, da se hitno uključi u rješavanje ovog problema. 

“Jer možemo pomisliti, a to mislimo kada su u pitanju sve odgovorne strane, da se nekome ne žuri, te za navodne „negativne efekte” naših protesta, oni zajedno sa ostalim neažurnim stranama, snose krivicu”, naveli su u saopštenju.

Među onima koji snose krivicu je, kako odaju, i Opština Bar.

“Čak na prvom mjestu, zbog čega smo i održali protest ispred zgrade opštine, gdje iako su mediji prenijeli na takav način, nije postignut nikakav dogovor, osim da se hitno uputi dopis nadležnim institucijama na državnom nivou i nastave aktivnosti radne grupe. Međutim, iako smo očekivali da će nas neko već narednog dana pozvati, to se nije desilo, pa pozivamo cjelokupnu crnogorsku javnost da se obrate odgovornim stranama i pitaju ih zašto protesti Crmničana i dalje traju, što su uradili da do toga ne dođdje, a kad je već došlo, što su uradili da se pitanje hitno riješi”, kazali su mještani.

Podsjećaju,  radna grupa već postoji, i prije mjesec dana je napravljen nacrt ugovora, koji je, kako tvrde i od Opštine Bar i „Monteputa” na neki način stavljen pod tepih i nije više pominjan.

“Mi možemo imati i 20 radnih grupa, ali ako ne postoji iskrena namjera donosioca odluka da se ovo pitanje hitno riješi, onda su te radne grupe samo karnevalska maska, ili bolje rečeno „fantomska maska”, a Crmničani maske ne vole, koriste ih samo ponekad, kad prskaju loze, a duva „nečesovi đao” odnosno vjetar”, navodi se u saopštenju.

Zato u pozvali sve na novi protest, kod benzinske pumpe „Kalamper” u blizini Virpazara.

“Da zajedno kao đaci naučimo nešto novo, ili utvrdimo gradivo, pa pokažemo svima što smo naučili i što znamo. Svima koji će doći prvi put „vičemo glasom jasnim, prvi dan na protest da ti ne zakasnim”, a koji su tu „vazda”, pa i zajedno sa novima, mladosti se nanosili i sreća vam živjela”, zaključili su Crmničani.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније