Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

RTCG/M.L.B.

18. 08. 2024. 11:39 >> 11:48
2

dvočasovni protest

Crmničani ne odustaju od zahtjeva i danas blokirali Sozinu

Mještani Crmnice i ove nedelje na dva sata blokirali su saobraćaj kroz tunel Sozina. Crmničani traže besplatan prolaz kroz tunel i poručuju da od zahtjeva neće odustati. Kažu i da ih u protekle dvije sedmice niko od nadležnih nije kontaktirao.

 "Mi smo tu i bićemo sigurno istrajni, ako treba ovdje i Novu godinu da dočekamo", poručeno je sa protesta.

"Želimo da pozovemo i premijera i tim iz Vlade da se aktivno uključe u rješanaje ovog problema", poručio je Aleksandar Plamenac.

Kaže i da su fizički odvojeni od Opštine Bar i da je to njihov najveći problem. Navode i da postoje alternativni putevi, te da nikome ne žele da onemoguće prolaz.

Organizatori protesta grupe građana „Udruženje za razvoj i zaštitu Crmnice“ blokirali su danas Sozinu od devet do 11 sati.

Policija je preusmjeravala saobraćaj preko Paštrovačke gore.

Kako navodi novinar TVCG ove nedjelje na protestu se okupilo nešto manje Crmničana nego prethodnih puta.
Podsjećimo, ranije su poručili da neće prihvatiti ništa dok se ne potpiše kvalitetan i pravno obavezujući ugovor koji će predstavljati trajno rješenje za problem naplate putarine kroz tunel Sozina.

Pozvali su Vladu Crne Gore da se hitno uključi u rješavanje ovog problema.

Ranije su saopštili i da od Vlade ni nakon više mjeseci po dostavljanju inicijative sa više od 500 potpisa nijesu dobili odgovor.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније