Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M. [ RTS/Agencije ]

01. 09. 2024. 21:25 >> 21:29
Čitaj mi:

Sukob Izraela i Hamasa

Najavljeni još veći protesti i obustave rada širom Izraela, Hamas poziva Palestince na masovnu mobilizaciju

Sukob Izraela i Hamasa – 331. dan. Na hiljade ljudi okupilo se na protestu ispred Kneseta tokom hitnog sastanka kabineta za bezbjednost tražeći hitan dogovor o oslobađanju talaca. Za sjutra se najavljuju veliki protesti i obustave rada u prosvjeti i privredi. Palestinski militantni pokret Hamas pozvao je Palestince da se mobilišu i napadnu Izraelce.

IDF: Iz Libana ispaljeno oko 20 raketa, nema povrijeđenih

Oko 20 raketa ispaljeno je iz Libana u napadu na Gornju Galileju, prenosi IDF.

Nekoliko raketa je presrela protivvazdušna odbrana, dok su druge pogodile otvoreno područje. Nema izvještaja o povrijeđenima.

Održavaju se sahrane za četiri od šest talaca čija su tijela preko noći izvučena iz Gaze

Sahranjuju se Almog Sarusi, Ori Danino, Eden Jerušalmi i Aleksandar Lobanov, piše Times of Israel.

"Bili ste žrtvovani na oltaru poraza Hamasa, Rafe, Filadelfijskog koridora. Dosta, nema više. Samo dogovor", rekla je Sarusijeva majka.

Majka Edena Jerušalmija navela je na njenoj sahrani da nije ovako zamišljala kraj.

"Tvoj osmijeh je bio nešto najbolje što mi se dogodilo, a sada je to moja noćna mora. Vidim to svuda i ne mogu da prestanem da plačem", reklao je brat Orija Danina.

Hamas poziva Palestince da se mobilišu protiv Izraela

Palestinski militantni pokret Hamas pozvao je danas Palestince da se "mobilišu" i napadnu Izraelce.

"Pozivamo sve gradove, sela i logore da zapale vatru protiv okupacije i da svim sredstvima blokiraju puteve naseljenika. Pozivamo sve koji imaju oružje da upere svoje metke u grudi okupatora, koji i dalje čine masakre nad našim nepokolebljivim narodom u Pojasu Gaze", navodi se u saopštenju Hamasa, prenosi Jerusalem post. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније