Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.B. [ Tanjug ]

02. 09. 2024. 17:56 >> 17:58
Čitaj mi:

PRIZNAO KRIVIČNO DJELO

Beograd: Hirurg VMA u zatvoru zbog prebijanja supruge

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu sklopilo je sporazum o priznanju krivičnog djela sa hirurgom Vojno-medicinske akademije N.O. na osnovu kog je on za prebijanje supruge osuđen na kaznu zatvora od godinu dana.

Sud je prihvatio sporazum između tužilaštva i hirurga, saznaje Tanjug.

U kaznu zatvora N.O. je uračunato i vrijeme provedeno u pritvoru.

Hururg VMA je uhapšen u januaru prošle godine dok mu je sud sredinom decembra ukinuo pritvor i zamijenio ga mjerom zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor (nanogica).

Oštećena I.O. je na početku suđenja je iskoristila svoje zakonsko pravo da kao njegova supruga ne svjedoči u postupku, nakon čega je sud iz dokaza izdvojio njen iskaz, kao i pojedina vještačenja u kojima se vještaci pozivaju na njen iskaz.

I.O. je tada rekla i da se ne pridružuje krivičnom gonjenju i da ne ističe imovinsko-pravni zahtjev.

Obrazlažući svoju odluku sudu, ona je rekla da ne svjedoči najviše zbog troje maloljetne djece kojima je potreban otac, odnosno oba roditelja, dodajući da medijska eksponiranost zbog ovog slučaja utiče kako na nju tako i na djecu.

Hirurg je osuđen za krivična djela nasilje u porodici, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, saopštilo je to tužilaštvo.

Tužilaštvo je predložilo sudu da se okrivljenom zbog izvršenja navedenih krivičnih djela izrekne kazna shodno zakonu.

Kako je ranije saopšteno, ljekar je osumnjičen da je od početka januara do početka februara svoju suprugu udarao rukama i nogama po glavi i cijelom tijelu, kao i predmetima u namjeri da je teško povrijedi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније