Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N. N.

27. 08. 2024. 23:10 >> 23:17
Čitaj mi:

KVALIFIKACIJE ZA ELITNO TAKMIČENJE

Jang bojs, Sparta i Salcburg u Ligi šampiona

U istorijskoj sezoni Lige šampiona, u kojoj ekipe neće biti podijeljene u grupe, već će igrati osam utakmica prije nego što se odredi ko će u nokaut fazu, nastupaće Jang bojs, Sparta i Salcburg.

Švajcarski prvak je šokirao Istanbul i poslije promašenog zicera Maura Ikardija iz kontre stigao do pobjede (1:0) golom momka na pozajmici iz Lila, Alana Viržinijusa u 87. minutu.

Kapiten domačih Fernando Muslera je u napadu nervoze sapleo strijelca i prekinuo mu slavlje, zbog čega je dobio crveni karton.

Povratka za Turke svakako nije bilo, jer su "mladi momci" prvi meč dobili 3:2.

Zanimljivo je da je Jang bojs trenutno na začelju domaćeg šampionata sa svega dva boda nakon pet kola i gol-razlikom 6:13.

Sparta i Salcburg su rutinski odradili posao nakon pobjeda u prvim mečevima.

Tim iz Praga je praktično sve završio trijumfom u Malmeu 2:0, a večeras je slavio istim rezultatom. Lukaš Haraslin je u 80. minutu iskoristio penal, a u 83. namjestio gol Aljbionu Rahmaniju.

Zanimljivo je da u 1. poluvremenu penale nisu iskoristili Veljko Birmančević i njegov nekadašnji saigrač iz Malmea i sadašnji kapiten tog kluba, Anders Kristijansen.

Salcburg je takođe slavio 2:0 u gostima protiv Dinama iz Kijeva, a večeras na svom terenu poveo golom Adama Dagima u 12. minutu.

Ukrajinci su samo smanjili preko Vladislava Vanata u 29. minutu, ali je to bilo sve.

Austrija će prvi put imati dva predstavnika u Ligi šampiona, jer je Šturm kao prvak izborio direktan plasman u grupnu fazu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније