Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

02. 06. 2024. 11:45 >> 11:57
Čitaj mi:

Nestvarna statistika:

Real više pehara nego Siti nastupa, Kros kao Bajern, Anćeloti kao Milan

Real Madrid je sinoć osvojio 15. titulu Lige Šampiona pobjedom na Borusijom Dortmund, a dominacija Madriđana kroz brojke je nevjerovatna da sa pravom zaslužuju svoj nadimak "Kraljevski klub".

Koliko je veliko dostignuće, koje se u ovom trenutku čini nedostižnim, bar nekoliko decenija, je podatak da sam Real Madrid ima jednak broj osvojenih titula Lige šampiona kao komplet engleska Premijer liga, koja se smatra u posljednje vrijeme za najbolju ligu planete. Mančester Siti i Aston Vila imaju po jednu, Notingem Forest i Čelsi po dvije, Mančester Junajted ima tri dok Liverpul ima šest osvojenih pehala Lige šampiona.

Još nevjerovatnije izgleda podatak da Real Madrid ima više pehara Lige šampiona nego Mančester siti sezona u istoj (15:14).

Samo tri puta u finalima Lige šampiona Real Madrid je poražen, i to prvi put od Benfike 1962. godine kada su poraženi 5:3, potom dvije godine kasnije od Intera 3:1, a posljednji poraz im se desio 1981. godine kada je Liverpul slavio minimalcem 1:0.

Od tada, 43 godine traje niz Reala u kojem ne zna za poraze u Ligi šampiona (preciznije, izgubili su finale 1983. godine od Aberdina ali u takmičenju Kup pobjednika kupova, kada je na klupi škotskog kluba sjedio veliki Aleks Ferguson).

Florentino Peres je osvojio svoju sedmu titulu kao predsjednik Real Madrida i tako je prestigao legendarnog predsjednika Santjaga Bernabeua, čije ime nosi današnji stadion Reala.

I Karlo Anćeloti je sedmi put u svojoj karijeri osvojio titulu prvaka Evrope (dva puta kao igrač, pet kao trener) i tako se po broju trofeja izjednačio sa Milanom koji je prvi pratilac Reala kada su u pitanju trofeji u najelitinijem takmičenju.

Toni Kros je sinoć odigrao svoj posljednji meč u profesilnalnoj klupskoj karijeri (nakon EURA ide i definitivno u penziju), asistirao je kod prvog gola i imao je skoro pa perfektan meč čime je dokazao da je jedan od najboljih veznih fudbalera svih vremena.

On je sinoć osvojio svoj šesti trofej Lige šampiona i ima jednak broj titula kao i najtrofejniji njemački klub Bajern Minhen - po šest trofeja.

Koliko je velika i zlatna ova generacija Realovih fudbalera govori i podatak da Toni Kros, Luka Modrić, Naćo i Dani Karvahal imaju više titula Lige šampiona nego što najveći rival Reala, Barselona ima ukupno.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније