Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

15. 07. 2024. 14:03 >> 14:03
2
Čitaj mi:

PRES DEČIĆA PRED REVANŠ ME

Peković: Rezultat prvog meča nije nedostižan, treba da vjerujemo u svoj kvalitet

Fudbalere crnogorskog šampiona Dečića čeka dosta težak zadatak u revanšu kvalifikacija za Ligu šampiona nakon što su prije sedam dana poraženi od velškog šampiona TNS-a sa 3:0.

Trener Tuzana Milorad Peković kazao je na presu uoči revanša da je tepšo da se priča o očekivanjima nakon rezultata iz prvog meča, ali da ima i pozitivinih stvari da se izvuku iz tog prvog meča.

"Teško je govoriti o očekivanju poslije rezultata koji smo ostvarili gore. Činjenica je da smo se svi očekivali više od te utakmice. Ali ono što je sigurno je da moramo zadržimo samopouzdanje koje smo imali, da vjerujemo u svoj kvalitet, i koliko je god to teško da izučemo pozitivne stvari iz te prve utakmice", kazao je trener crnogorskog šampiona.

On smatra i da rezultat ne odražava pravu sliku sa terena.

"Platili smo danak tom nekom neisuskustvu, rezultat 3:0 je visok, ali nismo bili u toliko podređenom položaju tokom utakmici. Stvarali smo neke polušanse, šanse, ali nismo uspjeli da damo gol. Moramo da otkolnimo neke greške koje su se dešavale gore i da bolje odreagujemo u nekim momentima".

Peković je rekao i da rezultat nije nedostižan, kao i da njegovu fudbaleri moraju da budu dusciplinovani.

"Rezitat jeste visok ali nije nedostižan treba da vjerujemo u sebe u svoj kvalitet i sjutra da damo sve od sebe da popravimo utisak prije svega radi sebe samih. Biće teško, ne treba da srljamo, imamo 90 minuta bitno je da budemo disiplinovani, kompaktni da im ne damo previše prostora. Da u prvom poluvremenu nametnemo određenu ofanzivu, da damo prvi gol i poslije ćemo vidjeti kako će se igra odvijati", kazao je on.

Božović: Nema pritiska, daćemo sve od sebe da dobijemo

Jedna od najiskusnijih fudbalera Dečića, Draško Božović je kazao da nema pritiska na ekupu niti nikakvog opterećenja.

"Sigurno je teško da dajemo bilo kakve izjave nakon poraza od 3:0, Nismo imali opterećenje da moramo nešto da uradimo. To sam rekao i prije, nismo imali pritisak ni da moramo ligu da osvojimo pa smo to uradili.Tako ćemo ući i u ovaj meč", kazao je on.

Vezni fudbaler smatra da je Dečić primi naivne golove ali da je imao svoje šanse. Najavio je da če da daju sve od sebe da dobiju utakmicu.

"Primili smo dosta naivne golove, nismo nešto briljirali ali smo pokazali da možemo da igramo sa njima, stvorili smo tri četiri prilike za gol. Razlika je što su oni pogađali golove mi nismo . U ime igrača i stručnog štaba mogu da kažem da ćemo da damo sve od sebe da ćemo da dobijemo utakmicu. Vidjećemo hoće li to biti dovoljno za prolaz", kazao je Božović.

Utakmicu Dečića i TNS-a možete pratiti u direktnom prenosu od 21 čas sjutra na Drugom kanalu Javnog servisa kao i na portalu RTCG.

Pogledajte cio pres Pekovića i Božovića.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније