Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

D.B.

27. 08. 2024. 08:40 >> 08:52

us open - rekordna 78. pobjeda na stadionu "Artur Eš"

Đoković preslišao Moldavca, naredni rival Đere

Novak Đoković se plasirao u drugo kolo US opena pobjedom nad Raduom Albotom sa 3:0 u setovima (6:2, 6:2, 6:3).

Srpski teniser je uspješno krenuo ka odbrani titule na US openu, nije bio sjajan kao u Parizu kada je osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama, ali je svakako bilo dovoljno da prođe u drugo kola turnira.

"Uvijek je težak taj prvi meč, pogotovo posle zlata na šljaci i bez meča na betonu pet-šest mjeseci. Očekivao sam da bude malo više problema, nadam se da ću uspjeti da igram bolje svakim danom. Na slemovima imamo dan pauze da radimo na nekim stvarima, osjećam da mi je to potrebno. Koljeno je dobro, da kucnem u drvo, nisam imao nikakvih problema ni na OI ni sad ovdje", rekao je Đoković.

Novaku je ovo bila 78. pobjeda terenu "Artur Eš" po čemu je postao rekorder.

"Nisam znao taj podatak, ovo je najveći i najglasniji stadion u našem sportu. Noćne sesije su sjajne, nevjerovatna energija, hvala svima koji su došli. Drago mi je zbog još jednog zanimljivog dostignuća", rekao je Đoković.

U drugom kolu Đoković će igrati protiv Lasla Đerea, koji je savladao Štrufa posle velike borbe.

"Sjajno je, vidio sam ga u svlačionici, čestitali smo jedan drugom. Velika pobjeda za njega jer se mučio posle operacije, ovo je velika pobjeda protiv Štrufa. Čestitam mu, sjajno je za srpski tenis da srpski igrači igraju. To je garantovana treća runda za nekog iz Srbije, ali Đere je neko ko voli da igra na najvećoj pozornici. Ima dobar servis, dobar ritern, dobro se sjećam našeg meča, pokušaću da to analiziram i da uradim nešto bolje", rekao je Đoković.

Biće to repriza prošlogodišnjeg trećeg kola, u kojem je srpski teniser slavio posle velikog preokreta 2:0.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније