Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

L.V.

27. 08. 2024. 15:05 >> 15:05
Čitaj mi:

SVE JE SPREMNO ZA NASTUP NA IGRAMA U PARIZU

Crngorski paraolimpijci uspješno prošli antidoping testove

Svih četvoro crnogorskih sportista koji učestvuju na Paraolimpijskim igrama u Parizu uspješno je prošlo antidoping testove koje je, u sklopu priprema, sprovela Komisija za antidoping Crne Gore.

Naime, prije polaska na Paraolimpijske igre 2024, prateći preporuke Međunarodnog olimpijskog komiteta i Međunarodne agencije za testiranje (ITA) za nacionalne antidoping organizacije, crnogorska Komisija za antidoping je uspješno realizovala planirane aktivnosti vezane za edukaciju i testiranje sportista.

“Čist sport, zaštita integriteta sportista i naročito zaštita njihovog zdravlja je naš zajednički cilj. To je takođe bio i glavni motiv za realizaciju ovog zadatka. Primjenjujući Međunarodne standarde Svjetske antidoping agencije (WADA), četiri uzoraka naših paraolimpijskih sportista je analizirano u WADA akreditovanoj laboratoriji u Beču i došli su negativni rezultati za sve, što znači da su svi uspješno prošli antidoping testove”, kazala je direktorica Komisija za antidoping dr Olivera Prodanović.

Podsjećamo, Crnu Goru će na Paraolimpijskim igrama u Parizu, koje počinju sjutra i traju do 8. septembra, predstavljati četvoro sportista u tri sporta. Nastupiće stonoteniseri Filip Radović i Luka Bakić, atletičarka Maja Rajković i strijelac Milan Đinović.

"Naši paraolimpijski sportisti predstavljaju izvor velikog ponosa za našu zemlju, ne samo zbog svojih izuzetnih sportskih postignuća, već i zbog posvećenosti najvišim standardima integriteta u sportu. Smatramo da su edukacija i redovno testiranje ključni u osiguravanju čistog sporta i očuvanju zdravlja sportista. Zahvaljujemo svim Paraolimpijskom komitetu i sportistima na njihovoj predanosti i podršci. Naša vizija je da Crna Gora bude uzor u borbi za čist sport. Nastavićemo da budemo uz naše paraolimpijce i njihove timove tokom Paraolimpijskih igara, s ciljem da zajedno ostvarimo vrhunske rezultate, ne odstupajući od principa fair play-a i brige o zdravlju," izjavila je direktorica Prodanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније