Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N.R. [ Pobjeda ]

26. 08. 2024. 22:25 >> 23:29
1

ZBOG LOŠEG TERENA

UEFA otpisala Podgoricu, Nikšić kandidat za prvi meč "sokola" u Ligi nacija

Utakmica Crna Gora - Vels u Ligi nacija 9. septembra neće se igrati u Podgorici, a Fudbalski savez Crne Gore čeka zvaničnu dozvolu Evropske fudbalske unije (UEFA) da se meč održi u Nikšiću, prenosi Pobjeda.

Delegacija Uefe boravila je danas u gradu pod Trebjesom i prema informacijama Pobjede sjutra bi moglo da bude poznato da li će dati zeleno svjetlo da stadion u Nikšiću prvi put ugosti seniorski nacionalni tim.

"Mnogo je propratnih intervencija, a u saradnji sa FSCG i Opštinom Nikšić vjerujemo da ćemo neke smjernice ispoštovati i otkloniti nepravilnosti na stadionu" rekao je Vlatko Bulatović, direktor stadiona FK Sutjeska.

Teren Gradskog stadiona u Podgorici, jedini u našoj državi na kojem su do sada igrali ,,sokoli“, u katastrofalnom je stanju, koje se nije mnogo popravilo uprkos raznim intervencijama.

Evropska fudbalska unija (UEFA) suspendovala je teren pod Goricom krajem jula i zabranila da se na njemu igraju revanši drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija između Dečića i Dinama iz Batumija, i Budućnosti i CSKA 1948 iz Sofije.

Zbog očajnog stanja podloge, koja je više ličila na oranicu nego na fudbalski teren, Dečić je protiv Gruzina igrao na Kampu FSCG, a Budućnost - kao i Mornar - na ,,DG areni“.

Tuzani i Barani su revanše trećeg pretkola LK igrali u Nikšiću, na stadionu gdje je tek zvanično otvorena rekonstruisana glavna tribina, a teren je bio odličan.

Nova tribina ispunjava visoke kriterijume Uefe, ali radovi unutar službenih prostorija nijesu potpuno završeni, što će - kao i brojni bezbjednosni segmenti - morati da bude regulisano po hitnom postupku jer vremena do utakmica nema mnogo.

Na zapadnoj tribini oko 700 mjesta moraće da bude ostavljeno za navijače Velsa, a njen ukupni kapacitet je oko 3.000.

Nije jednostavna ni situacija sa istočnom tribinom, naročito jer ona nije rekonstruisana, a da bi bila u funkciji moraju da se ugrade ,,češljevi“ na ulazima, sistem za očitavanje karata...

FSCG i Opština Nikšić imaju komplikovan zadatak, ali UEFA će izvjesno ,,progledati kroz prste“, kao što uostalom radi godinama sa stadionom u Podgorici.

Posljednji meč na stadionu pod Goricom odigran je 18. jula kada je Budućnost ugostila Mališevu i veliko je pitanje kad će sljedeći. Za mjesec, dva...

,,Sreća u nesreći“ je što A selekcija Crne Gore u oktobru oba meča igra u gostima, protiv Turske i Velsa.

U novembru će dva puta biti domaćin. Moguće je da do tada teren najvećeg stadiona u državi bude spreman, osim ako se ne krene u potpunu zamjenu podloge, što je jedino logično rješenje.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније