Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

D.B.

26. 08. 2024. 12:53 >> 12:55
Čitaj mi:

Kris Boš: Imao sam ponude iz Evrolige, ali je bilo vrijeme za penziju

Iako mu je prije osam godina strogo zabranjeno da igra košarku, bivši američki košarkaš Kris Boš vratio se na teren, ovaj put pojavio se na teren uz veliki broj superstarova na oproštajnoj utakmici Gorana Dragića.

Boš je zvanično karijeru morao da završio 2019.godine zbog zgrušavanja krvi u organizmu i stvaranja ugrušaka koji bi potencijalno izazvali smrt.

Boš je bio 4. pik na NBA draftu 2003. godine i biran odmah posle Lebrona Džejmsa, Darka Miličića i Karmela Entonija.

Sa Džordžija Teh univerziteta došao je u NBA kada su ga birali Toronto Reptorsi, a potom je dugo igrao za Majami Hit sa kojima ima dvije šampionske titule i bio je dio "velike trojke" sa Dvejnom Vejdom i Lebronom Džejmsom.

"Imao sam ponude iz Evrolige, ali je bilo vrijeme za penziju. Nisam bio u poziciji gdje sam želio da preselim cijelu porodicu na drugo mjesto. Imao sam malu djecu kod kuće i shvatio sam to kao znak da treba da idem dalje. Imao sam ponude iz Španije i Francuske", otkrio je Boš.

Ovo je bio prvi meč Krisa Boša od 2016. godine, kada je morao da ostavi košarku. Upravo je sa Dragićem Boš bio ključni igrač Majamija nakon odlaska Lebrona Džejmsa iz ekipe, a nakon sjajnih partija krenule su povrede. Posle toga mu je pronađen krvni ugrušak u plućima 2016. godine i presjedeo je na tribinama drugi dio sezone, od februara pa do kraja takmičarske godine.

U nekoliko navrata je htio da se vrati Boš na teren, insistirao je da je spreman da igra, ali mu Majami to nije dozvolio, a uz to nijedan drugi tim nije želio da rizikuje da mu se nešto desi na terenu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније