Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

S.V. [ ŽRK Budućnost ]

25. 08. 2024. 13:52 >> 13:51

Popović: Pokazali smo karakter, pobjede u Mađarskoj podigle samopouzdanje

Igračice su pokazale karakter i kvalitet na turniru u Mađarskoj, a pobjede protiv učesnika Lige šampiona (FTC i Vajpers), podigle su samopouzdanje djevojaka pred posljednje dvije sedmice priprema za početak najkvalitetnijeg takmičenja u Evropi, kazala je trener Budućnosti Bojana Popović, nakon osvajanja trofeja na turniru „Kerman kup“ u Debrecinu.

Budućnost je u polufinalu savladala mađarski FTC koji nakon dovođenja četiri pojačanja ima velike ambicije u novoj sezoni, dok je u finalu, nakon sedmeraca, bila bolja do trostrukog šampiona Evrope - norveškog Vajpersa, koji će biti rival i u grupnoj fazi Lige šampiona.

Kada se zna da su Ivona Pavićević i saigračice zbog finansijskih problema sa kojima se klub suočio prije nego što su osnivačka prava prenijeta na Glavni grad, najkasnije od svih timova počele pripreme, te da su imale samo tri sedmice da se uigraju za turnir u Debrecinu, izdanja i rezultati protiv sjajnih protivnika, dodatno dobijaju na značaju i raduju pred početak nove sezone.

"Nijesmo mogle da pričamo o očekivanjima od turnira, svjesne da smo imale samo tri sedmice priprema, poslije svega što se izdešavalo prije početka nove sezone. Nije bilo izvjesno ni to da ćemo učestvovati na turniru, jer smo prvobitno otkazale nastup, ali je Debrecin pokazao strpljenje i potvrdio nam učešće u posljednjem trenutku. Dakle, nije bilo planova, ali je želja bila jasna - da odigramo najbolje što možemo oba meča, da bi djevojke imale dobar osjećaj, odnosno da krenu da grade zajedništvo kroz utakmice sa jakim protivnicima. Ovo su dvije jedine provjere uoči početka Lige šampiona, a utisak je pozitivan poslije sve što smo prikazale u Debrecinu. Nema euforije, niti treba da pričamo više o turniru u Mađarskoj, okrećemo se nastavku priprema i želimo da na najbolji način iskoristimo preostale dvije sedmice do početka Lige šampiona", kazala je Popović.

Atmosfera u timu nakon turnira u Debrecinu je odlična, a mladim igračicama mnogo će značiti pobjede protiv kvalitetnih protivnika da postanu svjesne da mogu da igraju i protiv timova koji su učesnici Lige šampiona.

Borbenost je ono što će krasiti ekipu u novoj sezoni, a od izuzetnog značaja bi bilo kada bi i navijači prepoznali ono što rade nove generacije najvećeg crnogorskog kluba, ističe Popović.

"Nemamo ključnih igračica koje je trebalo da budu okosnica tima za narednu sezonu i da čine sastav koji će biti konkurentan u Ligi šampiona. Ostaje žal zbog toga, ali su mlade djevojke preuzele odgovornost i potrebno je da priliku iskoriste na najbolji način. Želimo podršku navijača, jer Budućnost je gradski klub i uz podršku lokalne samouprave, neophodno je da i navijači prepoznaju sve što rade neke nove generacije. Borbenost i u zvaničnim mečevima mora da bude na istom i nivou i to je jedino što ću tražiti od djevojaka u Ligi šampiona. Probaćemo da funkcionišemo na taj način i da tako vratimo publiku u dvoranu, da poslije sve što nas je zadesilo, preokrenemo situaciju u nešto dobro i da budemo pravi reprezenti grada na međunarodnoj sceni, uz našu djecu koja su spremna da izginu za klub u svakom meču.

Već u ponedjeljak, "plave“ nastavljaju pripreme za početka Lige šampiona i premijerni meč koji će 8. septembra odigrati u Bukureštu protiv Rapida.

"Izvukle smo mnogo stvari iz dva meča u Debrecinu. Pamtimo pozitivno kada su rezultati dobri, isto kao što izvlačimo pouke onda kada ne ide. Jasno je ipak, da ima puno stvari koje moramo da popravimo. Djevojke ne smiju da polete nakon ove dvije pobjede, već da sa većim samopouzdanjem, nastave naporno da rade, kao što je to bio slučaj od prvog dana priprema. Faliće nam utakmice do početka Lige šampiona, jer rivali već ovog vikenda počinju nastupe u nacionalnim ligama. Imamo dvije sedmice da se pripremimo za najvažniji meč, a to je premijerni u Bukureštu protiv ekipe Rapida, nakon čega idemo korak po korak. Ključno je da sve igračice budu zdrave, ne smije da bude iskakanja, jer samo u punom sastavu i uz konstantni rad, možemo da podižemo nivo forme", istakla je Popović.

Protivnici u grupnoj fazi Lige šampiona, praktično, nijesu mogli da budu teži, jer će u okviru grupe B, pored rumunskog Rapida, izabranice Bojane Popović igrati protiv norveškog Vajpersa, danskih Esbjerga i Odenzea, njemačkog Ludvizburga, mađarskog Đera i francuskog Bresta.

"Igramo protiv vrhunskih ekipa koje imaju milionske budžete. Mnogo nam je značilo to što smo u Mađarskoj imale priliku da se oprobamo sa dva učesnika Lige šampiona i što su djevojke osjetile da mogu da se nose sa njima. Nevjerovatno je da smo dobile tako tešku grupu, koja ne može da se poredi sa drugom u kojoj su tri tima koja su dobila specijalnu pozivnicu. Ipak, žrijeb nam je dodijelio te protivnike i sada je najvažnije da pozitivnu energiju koju imamo, usmjerimo na pravi način, da ne bude euforije, već da u miru i u ozbiljan rad, prenesemo i na utakmice sve ono što radimo na svakom treningu. To je ključno da bi tokom sezone rasli i kao ekipa i individualno", zaključila je Popović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније