Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

S.V.

25. 08. 2024. 08:03 >> 08:03

PRVA LIGA

Budućnost na iskušenju u Baru, Otrant protiv Dečića (TVCG2)

Utakmicama petog kola danas će biti nastavljeno takmičenje u Meridianbet Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi. Vodeća Budućnost igraće u Baru, u 20 sati, protiv Mornara, dok će se u Petrovcu, 45 minuta kasnije, sastati Otrant-Olimpik i Dečić, uz prenos na TVCG2.

Napadač "plavih" Ivan Bojović poručio je da poštuje Barane, ali da ekipa želi da nastavi u pobjedničkom ritmu.

“Igramo dobro na startu sezone, koncentrisani smo samo na prvi naredni meč, jer želimo da nastavimo u istom ritmu. Iskreno, žao mi je što nemamo maksimalan učinak, jer mislim da smo i protiv Sutjeske zaslužili tri boda. Bilo smo bolji u tom derbiju”, govori Bojović za klupski sajt.

Brzonogi krilni napadač je u prva četiri kola upisao dvije asistencije i postigao dva gola, oba u posljednjem meču sa Bokeljom u srijedu veče (4:0)…

Mornar je u Evropi pokazao sav svoj potencijal i kvalitet, znamo koliko mogu da budu opasni i neće nas zavarati činjenica što su loše otvorili sezonu. Pored toga, Bar je znao često da bude nezgodan za nas, prije svega zbog nešto lošijeg terena, što se nadam da sada neće biti slučaj. Poštujemo Mornar, vicešampioni su države, ali mi se držimo svog pristupa, svoje igre i želimo da nastavimo niz pobjeda", kazao je Bojović.

Na drugoj strani, Mornar još uvijek nema niti bod.

“Čeka nas teška utakmica protiv odlične ekipe Budućnosti. Poslije odličnih igara u Evropi i velikog emotivnog i fizičkog pražnjenja kao i nedostatka velikog broja fudbalera, rezultiralo je slabim startom prvenstva. Nadam se da ćemo već od utakmice protiv Budućnosti početi da sakupljamo bodove. Kao trener ću biti najsrećniji kada ponovo budemo svi na okupu. Nije za utjehu, ali i prošle sezone smo prvu pobjedu ostvarili tek u šestom kolu, pa smo na kraju bili vicešampioni. Ovi momci svakako nijesu zaboravili da igraju fudbal i siguran sam da će to pokazati protiv aktuelnog lidera” kazao je za Barinfo Zoran Đurašković, trener Mornara.

Nedjeljni program počeće duelom Arsenala i Petrovca, u 17 u Tivtu, dok će tri sata kasnije rivali biti Bokelj i Sutjeska u Kotoru, odnosno Jezero i Jedinstvo u Beranama.

Osim Mornar, još jedan kandidat za evropsku scenu Sutjeska nije krenula kako trena. Nikšićani nakon četiri kola imaju samo dva boda i nalazi se na osmom mjestu na tabeli.

"Krenulo nas je rezultatski loše. Vidimo podršku - nije lako ljudima kad dođu, a opet nas podržavaju. Zato im svima hvala, svim Nikšićanima. Znaju da je to mladost. Najavili smo dosta oscilacija, ali ne smijemo više da ih dozvoljavamo. To je fudbal, dođu neke stvari, ne smijem ni da pominjem, vidjeli ste na samom terenu, bolje da ne budem kažnjen", rekao je trener Sutjeske, Miljan Radović.

Budućnost je vodeća na tabeli sa deset bodova.

Petrovac i Dečić, sa utakmicom manje, osvojili su po sedam, a po bod manje Otrant-Olimpik, Jedinstvo, Bokelj i Arsenal.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније