Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

L.V.

24. 08. 2024. 11:11 >> 11:11
Čitaj mi:

NAŠI PARAOLIMPIJCI PRED ODLAZAK U PARIZ

"Nikad kvalitetniji paraolimpijski tim Crne Gore"

Crnu Goru će na Paraolimpijskim igram u Parizu od 28. avgusta do 8. septembra predstavljati četvoro sportista u tri sporta.

Nastupiće stonoteniseri Filip Radović i Luka Bakić, atletičarka Maja Rajković i strijelac Milan Đinović.

Uz njih gost Jutarnjeg programa je i predsjednik Paraolimpijskog komiteta Crne Gore Igor Tomić.

"Ovo je ciklus koji je kraće trajao od ostalih zbog koronavirusa. Paraolimpijada je Tokiju bila 2021. istorijska, gdje je Filp Radović donio prvu istorjsku medalju za Crnu Goru. Sa druge streane proces i kriteterijum kvalifikacija za Pariz je bio složeni težak i da kažem oštar u odnosu na prethodne paraolimpijske cikluse. Kad to stavimo u kontekts dugog perioda kvalifikacija, da krenemo od stonog tenisa sa bezbroj turnira, znate i sami, posebno kad je Luka Bakić u pitanju, stalno iznad crte, ispod crte, sve stane u jedan meč u jedan set, s toliko tenzija, na kraju stignete među 14 igrača svijeta na Paraolimpijske igre, Filip kao drugi igrač svijeta, Luka kao osmi onda moramo biti, ne ponosni nego preponosni na tu činjenicu. Maja je to ranije uradila, ali u jednom veoma teškom i složenom procesu. Ona je otišla kao četvrta na Svjetskom prvenstvu u Parizu, a samo četiri sa toj prvenstva i dva prvoplasirana sa Evropskog su izborili plasman, to je stvarno surovo teško. A tek Milan Đinović koji je četiri, pet puta pucao preko tog minimalnog kvalifikacionog standarda, ali to vas ne vodi na Igre. Sjećate se Evropsko prvenstvo u Granadi, gdje je bukvalno za 0,1 ostao ispod crte i direktnog plasmana, ali raduje me da je Svjetska parastreljačka federacija uvažila te činjenice i kvalitert koju ima Milan i dobio pozivnicu, a samo tri su dijeljenje. Uljepšao je nikad kvalitetniji paraolimpijski tim Crne Gore", kazao je Tomić.

Rajković je rekla da će u Parizu da da svoj maksimum.

"Na Igrama će biti teško, konkurencija će biti jaka, a ja idem da dam maksimum, pa ćemo da vidimo. Ja nisam bila svjesna toga, sve do polaska. Ovo su mi prve Paraolimpijske igre i sve je to novo za mene. Loše bi se osjećala da podbacim na Igrama, ali u mojoj kategoriji sve zavisi od toga mog stanja pred sami bacački dan. I samo tijelo kako naštelujemo za taj dan onda možemo očekivati rezultat", kazala je naša atletičarka.

Đinović je nakon tih famoznih 0,1 koliko mu je falilo za direktan plasman, dobio na kraju zasluženu pozivnicu.

"Bilo je poprilično teško. Nešto novo sa dosta očekivanja, nadanja, dosta sam se spremao, ali nisam imao dovoljno sportske sreće koja je bila u tom trenutku potrebna da prebacim tih 0,1. Nisam osoba koja se lako predaje, guram koliko mogu, koliko imam snage i trudim se da dam svoj maksimum. Nadam se da če biti dovoljno za svoje prve Paraolimpijske igre. Od aprila 2022. sam započeo svoju karijeru".

Filip Radović i Luka Bakić nisu više nepoznanica na Paraolimpijskim igrama, jer je Filip drugi, Luka osmi igrač svijeta.

"Mislim da je svaki put teže da ponoviš neki rezultat, nego da ga prvi put napraviš. Sad sam drugi igrač planete, i svi će biti fokusirani i sa dodatnom motivacijom ući u meč protiv mene. Biće rasterećeniji jer neće imati šta da izgube. Pritisak je tu ali nadam se da ću uspjeti, kao što sam i do sada uspio da odigram više puta kako sam zamislio. Nadam se da sam napredovao za ove tri godine, da igrom idem uzlaznom putanjom. Ali ovo je sport, trebaće i sreće"m kazao je Radović.

"Bilo je uvijek na granici u posljednje vrijeme, sticajem okolnosti upao sam na rang listu, i prezadovoljan sam. Postoji šansa da se Filip i ja nađemo u borbi za medalje. Pripreme su bile fenomenalne, ali sjajno je bilo od ekipe do hotela, dvorane", rekao je Bakić+.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније