Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

27. 08. 2024. 20:20 >> 20:24
Čitaj mi:

SAČUVALA TRI SET-LOPTE

Švjontek uz dosta muke do 2. kola US opena, potez za pamćenje Muhove

Nakon što je četvrti put u posljednjih pet godina osvojila Rolan Garos, Iga Švjontek je dobila nekoliko teških udaraca - na Vimbldonu je eliminisana u 3. kolu, na Olimpijskim igrama, gdje je bila apsolutna favoritkinja jer se igrala na terenima na kojima vlada, izgubila u polufinalu od Ćinven Dženg, a potom u istoj rundi i u Sinsinatiju bila nemoćna protiv Arine Sabaljenke.

Nesigurnost se primijetila i na startu US opena, jer je uz mnogo muke eliminisala Kamilu Rahimovu (6:4, 7:6).

Prva igračica svijeta je povela 4:0, ali je dozvolila protivnici da smanji na 4:3 i 5:4 prije nego što je dobila prvi set.

U drugom je imala brejk prednosti, servirala za pobjedu, ali je Rahimova preokrenula na 6:5, a onda u taj-brejku vodila 6:3.

Poljakinja se, ipak, izvukla i sa pet uzastopno osvojenih poena riješila sve u dva seta.

U 2. kolu je i njena protivnica iz prošlogodišnjeg finala Rolan Garosa, Karolina Muhova, koja je porazila domaću takmičarku Kejti Volinec (6:3, 7:5). Čehinja je izvela i potez turnira - lob iza leđa pravo na liniju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније