Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

N. N.

27. 08. 2024. 19:46 >> 19:49
Čitaj mi:

KINESKINJE DUGO ČEKAJU POBJEDE

Nevjerovatni nizovi poraza Džang i Dženg

Šuai Džang je prije godinu i po bila 22. na WTA listi, osvojila je 13 titula, a Saisai Dženg je u martu 2020, neposredno pred pandemiju koronavirusa, bila 34. na svijetu.

Zbog toga su obje Kineskinje dobile specijalne pozivnice za US open, ali su ispale već na prvoj stepenici.

I to očekivano - Džang je doživjela nestvarni 23. poraz u nizu, a Dženg osmi i produžila niz bez pobjede koji traje od 7. novembra 2021. godine!

Džang, koja je dva puta stizala do grend slem četvrtfinala, porazom od Amerikanke Ešlin Kruger (0:6, 6:1, 7:5) je oborila rekord WTA u open eri, jer niko nikada nije vezao toliko mečeva bez pobjede.

Posljednji put je trijumfovala 31. januara 2023. godine, protiv Medison Brengl u Lionu, gdje je stigla nakon osmine finala Australijan opena. Od tada nije savladala nikoga, iako je imala nekoliko anonimnih protivnica.

Zanimljivo, Krugerova je upisala prvu pobjedu na grend slemovima u svom sedmom pokušaju.

Dženg je, s druge strane, dvije godine bila van tenisa, ali je nakon povratka osvojila šestu titulu u karijeri u dublu. U singlu je, ipak, nema nigdje, a danas je bila nemoćna protiv Francuskinje Žesike Ponš (6:4, 6:1)...

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније