Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

06. 08. 2024. 10:39 >> 10:55
Čitaj mi:

MUGOŠA

"Evropski savez će biti jedna od ključnih karika promjena u Podgorici"

Predsjednik odbora Glavnog grada Boris Mugoša je istakao da su odbornici SD-a u podgoričkom Parlamentu, predvođeni Milošem Maškovićem, pokazali izuzetno visok nivo političke kulture i fokusiranosti na konkretne probleme građana Podgorice, što nailazi na veoma pozitivne reakcije naših sugrađanki i sugrađana.

Podsjetio je da su upravo oni bili, zajedno sa koleginicama i kolegama iz Evropskog saveza, odnosno SDP-a i LP-a, inicijatori skraćenja mandata podgoričkog Parlamenta i izlaska iz institucionalne krize u Glavnom gradu, koja je za posljedicu imala probleme u brojnim segmentima funkcionisanja grada.

Mugoša je naveo da je 29. septembar, odnosno vanredni izbori u Podgorici prilika da grad bude čistiji, zeleniji, komunalno opremljeniji, saobraćajno sređeniji, kulturno bogatiji; da se unaprijede socijalni servisi i pruži adekvatna podrška ranjivim kategorijama; da se donosioci odluka bave dinamičnim razvojem grada, a ne ideološkim porivima i revizionizmom; da se poboljša efikasnost administracije koja mora biti istinski servis građana; da Podgorica ima bolje javno zdravstvo i obrazovanje; da se unaprijedi sportska infrastruktura, izgrade nova dječja igrališta i šetališta; da se njeguje staro i autentično podgoričko, odnosno titogradsko, a razvija novo i savremeno; da struka, znanje i iskustvo nadjačaju uskopartijske apetite; da se konstantno unapređuje poslovni ambijent, stimuliše preduzetništvo i razvija poljoprivreda; da se mladima gradski ambijent učini boljim za rad i za provod, a najstarijima pruže uslovi života koje zaslužuju; odnosno prilika da Podgorica bude bolje i kvalitetnije mjesto za život sugrađanki i sugrađana.

“Podgorica mora biti evropski grad pristojnosti, progresivnosti i prosperiteta. Takva građanska Podgorica ima svoju budućnost. Duboko vjerujem da će doći do ozbiljnih promjena u Glavnom gradu i da će Evropski savez, kao nadstranačka platforma koja želi da okupi što veći broj onih koji istinski žele dobro svim građanima Glavnog grada, biti jedna od ključnih karika u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti u Podgorici nakon 29. septembra”, zaključio je Mugoša.

Na sjednici Odbora Glavnog grada SD-a izabrani su Miloš Mašković i Katarina Ivanović za potpredsjednika i potpredsjednicu Odbora Glavnog grada. Na tim pozicijama su i Sead Čirgić i Milena Purlija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније