Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.M. [ Primorski portal ]

05. 08. 2024. 12:54 >> 13:02
Čitaj mi:

budvanska opština

Gašenje požara u Paštrovićima otežava vjetar

Požar u Paštrovićima se širi, a gašenju ne pogoduje jak vjetar koji rasplamsava vatrenu stihiju ka Jadranskoj magistrali.

 

"Na terenu je 30 vatrogasaca, sedam vozila. Požar je velih razmjera i spušta se ka Jadranskoj magistrali. Gašenje otežava vjetar", rekao je za Primorski portal zamjenik načelnika Službe zaštite i spašavanja Budva Andrija Kuljača dodajući da je su tražili pomoć aviohelikopterske jedinice.

Mještani Reževića kazali su da gust dim otežava disanje i smanjuje vidljivost.

“Pepeo ulazi u kuće i sve se teže diše. Komšije su morale da povedu djecu iz kuće u Reževićima kod familije“, kazao je sagovornik Primorskog portala.

Načelnik budvanske Službe zaštite i spasavanja Dragan Božović saopštio je za TVCG da se sinoć razbuktao požar na Paštrovačkoj gori.

"Još uvijek je to na planini, još uvijek je daleko od naseljenog mjesta, još uvijek je daleko od kuća. Nisu kuće ugrožene, na terenu nam je maltene cijela služba", kaže Božović.

Dodaje da očekuje večeras, ako bude vjetra, da će biti problema.

"Ali spremićemo se naravno i tu smo spremni da intervenišemo", istakao je on.

Navodi i da je na Jazu izbio požar.

"Gorela je trska, bili su ugroženi automobili, ali zaista ovi momci su brzo intervenisali i ugasili, lokalizovali, tako da je i to riješieno", istakao je Božović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније