Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ N1 ]

06. 08. 2024. 12:14 >> 12:14
Čitaj mi:

NAKON BIJEGA PREMIJERKE

Raspušten parlament Bangladeša

Parlament Bangladeša je raspušten, saopšteno je iz kabineta predsjednika te zemlje, dan nakon što je premijerka Šeik Hasina podnijela ostavku i pobjegla iz zemlje nakon nasilnih protesta na kojima je zahtijevana njena smjena.

Saopštenje je uslijedilo nekoliko sati nakon što su studentski lideri koji protestuju odredili rok za raspuštanje parlamenta i upozorili da će biti pokrenut „strogi program“ ako se njihov rok ne ispoštuje.

Šef vojske Bangladeša, general Vaker-Uz-Zaman juče je objavio preko državne televizije da je premijerka Šeik Hasina (76), koja je na vlasti od 2009. godine podnijela ostavku, kao i da će biti formirana nova prelazna vlada.

Premijerka Bangladeša je helikopterom juče pobjegla u Indiju, poslije 15 godina vlasti i mjesec dana demonstracija u kojima su stotine ljudi poginule u okršajima sa policijom.

Ukupno je poginulo 366 ljudi, a od početka demonstracija u julu, prema bilansu koji je agencija Frans pres ustanovila na osnovu izvještaja policije, zvaničnih i bolničkih izvora.

Šeik Hasina, starija ćerka Šeika Mudžibura Rahmana, osnivača Bangladeša, vratila se na vlast 2009. godine, poslije prvog mandata od 1996. do 2001.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније