Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

06. 08. 2024. 13:56 >> 13:56
1
Čitaj mi:

REAGOVANJE

"Tabloid Vijesti su medijska platforma Milatovića, URA-e, opozicionih političara i 'analitičara'"

Tabloid Vijesti koji zloupotrebljavaju medijske slobode su medijska platforma Jakova Milatovića, GP URA-e, opozicionih političara i "analitičara", a koji se uporno trude da mjere aktuelne Vlade za uvećanje standarda predstave kao jako loše, vješto marginalizuju informaciju da je crnogorska ekonomija zabilježila jednu od najvećih stopa rasta u Evropi – BDP u prvom kvartalu porastao za 4,4 odsto, saopštili su iz Pokreta Evropa sad (PES).

Kako su kazali, po podacima Monstata to je jedna od najvećih stopa rasta u Evropi.

"Omiljeni ekonomski analitičar tabloida Vijesti i izvršni direktor Fidelity consulting Miloš Vuković je procjenjivao da će stopa rasta BDP-a biti niža od 2 odsto. To je isti onaj analitičar koji je prije parlamentarnih izbora pisao "analitičke" tekstove da program Evropa Sad nije moguć, a time i da neće biti nikakvih uvećanja. Danas umjesto da se izvini za obmane koje je iznosio u predizbornoj kampanji, jedino opravdanje mu je kalkulator na sajtu Evrope Sad, koji nije ni postojao prije izbora", navode u saopštenju. 

Takođe, kako su kazali, nikada u predizbornoj kampanji nije rečeno da će se zarade svima uvećati za 25 odsto.

Iz PES-a poručuju da to mogu zajedno provjeriti Miloš Vuković, Željko Ivanović i cijela opozicija.

"U predizbornoj kampanji je obećano da će se minimalne penzije uvećati na 450 eura, minimalne plate na 700 eura i prosječne na 1000 eura. Sve to će biti primijenjeno i prije obećanog roka od godinu dana nakon izbora. Interesantno da je to period Vlade Dritana Abazovića kada je po zvaničnim podacima inflacija bila i višestruko veća nego danas, ali se Miloš Vuković i Željko Ivanović nisu bavili time, već su tu pojavu vjerovatno pravdali globalnim posljedicama, a i nije im bio interes da naškode svom političkom favoritu", ističu iz PES-a.

Iako je, dodaju, Crna Gora bila potpuno blokirana na putu evropskih integracija, u parlamentu se usvajali neustavni zakoni, na Vladi donosile fiskalne strategije u tehničkom mandatu, "medijski koncern Vijesti je za sve imao opravdanje".

"Međutim, kada su shvatili da ovom Vladom ne mogu upravljati, krenuli su svakodnevni "analitički" tekstovi raznih sagovornika, koji su tvrdili da će se zbog po njima nepostojećeg programa Evropa Sad 2 prodati Elektroprivreda, da će se PDV sa 21 povećati na 30 odsto, da će se Vlada zadužiti za tekuću potrošnju, da će se ugroziti penzije i tako dalje i tome slično. Nakon spoznaje da od toga nema ništa, ovih dana se koncern Vijesti bavi različitim selektivnim interpretacijama fiskalne strategije, a glavni sagovornik i interpretator im je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović i opozicioni političari, koji su nas debelo zadužili, dok je većina građana primala minimalac od 222 eura i penziju od 145 eura", zaključili su iz Pokreta Evropa sad. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније