Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

06. 08. 2024. 12:03 >> 12:54
1
Čitaj mi:

ĐELJOŠAJ

"Neću dozvoliti da EKIP bude pod kontrolom političkih trgovina i stranog uticaja"

Aktuelni Savjet Agencije za elektronske komunikacije je izabran političkom trgovinom, starim problematičnim zakonom, ne ispunjavaju svi članovi Savjeta uslove ni po važećem zakonu, a dok imam sva ova saznanja, naravno da ću dati doprinos da ne bude ova institucija dovedena pod kontrolom političkih trgovina i stranog uticaja, istakao je potpredsjednik Vlade za ekononsku politiku i ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj.

Đeljošaj je naglasio da Agencija za elektronske komunikacije, u vrijeme velikog razvoja tehnologije, mora ostati privržena državnom interesu Crne Gore.

"Dok budem potpredsjednik Vlade i ministar države Crne Gore, radiću sve da se u zakonska rješenja očuva državni interes Crne Gore. Savjet ne može, i mojom podrškom neće biti pod kontrolom stranih država i njihovih službi bezbjednosti, ali ni operatera koje mora da kontroliše", kazao je on. 

Napomenuo je da su novim zakonom postavljeni stroži i stručniji uslovi za Savjet.

"Najmanje treba da brinu profesor Radulović i direktor Agencije Grgurović, jer i oni treba da zaštite državni interes Crne Gore, a ne tuđi, a pogotovo da obmanjuju javnost i ne kažu pravu istinu kako je i dokumentacija članova Savjeta nepotpuna i da je to urađeno po principu političke trgovine", istakao je Đeljošaj. 

Đeljošaj je kazao da se novim predloženim zakonom povećava nezavisnost, stručnost, dupla kontrola izbora članova Savjeta i samo se dodatno povećava nezavisnost Savjeta, ali što je značajno, čuva se državni interes Crne Gore.

"Ja, između da radim za strane države i zainteresovane operatere, svoju funkciju dok budem obavljao biću na strani države koju predstavljam", zaključio je on. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније